Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Tăriceanu propune echipe de lucru ale Opoziţiei care să studieze atragerea fondurilor europene


Liderul deputaților liberali, Călin Popescu-Tăriceanu, scrie duminică pe blogul său că va propune parlamentarilor din Uniunea Social Liberală (USL) să constituie două echipe de lucru, la nivelul grupurilor parlamentare de la Camera Deputaților și de la Senat, care să studieze situația atragerii fondurilor europene și modul în care Guvernul Boc a folosit ‘zecile de miliarde de euro’ împrumutate de pe piețe.

Tăriceanu mai spune că în toamnă Opo-ziția va prezenta ‘Cărțile Negre’ ale Guvernului Boc în aceste domenii. ‘Scrisoarea din 23 iunie a domnului Barosso, recent publicată, de care vorbește toată presa românească în aceste zile arată o realitate extrem de gravă: România a atras până acum 3% din fondurile structurale ale UE pentru perioada 2007-2013 (UE pregătise circa 20 de miliarde pentru România). Deducția logică este că datele anunțate de către Guvernul Boc care vorbesc de un grad de atragere de 12% nu sunt altceva decât minciuni. Acum câteva zile am arătat cauzele pentru care PDL nu este în stare să atragă fondurile europene: incompetența și faptul că acești bani nu pot fi deturnați. Am convingerea că nimic nu se va schimba în perioada următoare, iar PDL nu își va termina mandatul fără a fi făcut țării o pagubă de 20 de miliarde de euro, bani pregătiți pentru noi, la care România s-a uitat, dar pe care Guvernul Boc nu a fost în stare să-i folosească pentru dezvoltarea țării’, mai spune Tăriceanu în postarea sa pe blog.
Fostul premier liberal adaugă că Traian Băsescu și Emil Boc ‘dau cu piciorul la zecile de miliarde de la UE de peste doi ani și jumătate’ și au îndatorat țara cu alte 20 de miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?