Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Bătăuşii care au ucis un bărbat au fost condamnaţi


Cei patru bărbați acuzați că au ucis în bătaie, la Nănești, un bărbat de 32 de ani, în vara anului trecut, au fost condamnați de magistrații Tribunalului Vrancea. Vasilică Marin, Florinel Marin, Cătălin Pleșa, toți din Grivița, județul Galați, și Mitică Banu, din localitatea Nănești, au cerut judecătorilor schimbarea încadrării juridice din omor calificat în lovituri cauzatoare de moarte, dar magistrații au respins cererile inculpaților. „În total, inculpa-tul Marin Vasilică va executa 18 ani și 6 luni închisoare. (…) Marin Florinel va executa 18 ani și 6 luni închisoare. Condamnă pe inculpatul Banu Mitică (…) la o pedeapsă rezultantă de 7 ani închisoare”, se arată în sentința judecătorilor de la Tribunal.
În ceea ce îl privește pe Cătălin Valentin Pleșa, acesta a fost, de asemenea, condamnat pentru omor calificat, dar i s-au rețit circumstanțe atenuante, așa că a primit doar șase ani de închisoare. „Menține starea de arest pentru toti inculpații. Obligă la despăgubiri civile către părtile civile și către stat”, se mai arată în hotărârea de condamnare a celor patru inculpați.
Reamintim că Vasilică Marin, Florinel Marin, Cătălin Pleșa și Mitică Banu au fost acuzați că au bătut până l-au ucis, pe un tânăr din Lungoci, județul Galați. În noaptea de 5 august 2010, în jurul orei 23.30, ei l-au agresat pe Manuel Nedelcu, de 32 de ani, care a suferit leziuni grave, iar la numai o săptămână după incident a decedat.
În noaptea când au avut loc evenimentele violente, victima venise la un bar din Nănești. În aceeași locație au intrat și învinuiții. Se pare că Manuel se știa cu agresorii săi, din străinătate. În urma unor discuții, frații Marin l-au luat pe bărbat la bătaie. Bărbatul din Lungoci a fost lovit cu sticle, pumni, picioare și, pentru a se asigura că nu va uita niciodată bătaia, agresorii au sărit și cu picioarele pe capul lui, până când acesta a rămas nemișcat în mijlocul drumului.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?