Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Copiii s-au jucat cu focul şi puteau să dea foc pădurii


   Mai mulți copii din Valea Sării s-au jucat cu focul și era cât pe ce să incendieze pădurea. Miercuri seara, pompierii au fost sesizați despre faptul că pe raza loca-lității Valea Sării s-a produs un incendiu, flăcările cuprinzând vegetația uscată, stratul de frunze moarte și alte resturi dintr-o pădure de pini. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, la fața locului s-a deplasat un echipaj din  cadrul Stației de Pompieri Vidra, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și trei subofițeri, pompierii militari acționând în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Valea Sării și cetățeni din localitate.
   Au ars vegetația uscată, mărăciniș și semințiș natural de pin negru pe o suprafață de 4.000 metri pătrați, dar și frunzele moarte și alte resturi vegetale din pădurea de pin, pe o suprafață de aproximativ 400 metri pătrați. Pompierii spun că incendiul a fost provocat de copii, care s-au jucat cu focul.
În aceeași zi, pompierii din Focșani au intervenit la Cîmpineanca, pentru a stinge un incendiu ce a cuprins via și vegetația uscată din proprietatea lui Silviu A. În urma incendiului, provocat, cel mai probabil, de foc deschis în spații deschise, au ars vegetația uscată și vița de vie de pe o suprafață de 4 hectare.
   Tot miercuri, pompierii din Adjud au mers la Ruginești, unde flăcările au mistuit vegetația uscată de pe o suprafață de 4 hectare.
   De asemenea, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Si-tuații de Urgență a ajuns în satul Râmniceni, comuna Măicănești, pentru a ridica un proiectil exploziv, de calibru 85 milimetri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?