Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Procuratorii cer despăgubiri de miliarde


Tergiversarea în aplicarea hotărârilor judecătorești de punere în posesie va costa miliarde de lei Prefectura Vrancea și Comisia județeană de fond funciar. Despăgubirile sunt solicitate de reprezentanții moștenitorilor foștilor mari proprietari de terenuri din Vrancea. Cunoscuți sub numele de procuratori, aceștia cer despăgubiri pentru perioada în care membrii Comisiei Județene nu au aprobat punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești prin care erau puși în posesie cu terenuri, suprafețe arabile sau păduri. Ultimul mare procurator care se pregătește să dea în judecată și să ceară bani de la Prefectură și Comisia Județeană este Marcel Cosor. Omul de afaceri vrea să ceară șase miliarde lei vechi reprezentând despăgubiri calculate pentru moștenitorii familiilor Gussi și Apostoleanu. Este vorba despre o suprafață de 437 de hectare din Soveja pentru care Cosor are hotărâre judecătorească încă din 2008. Totuși, nici până acum nu a fost pus în posesie cu terenul pentru care are hotărâre. În consecință a calculat daune pentru perioada 2008-2011.
„Vor trebui să plătească daune membrii Comisiei și prefectul care este președintele Comisiei. Se va solicita suma de 6 miliarde lei vechi pentru că nu a fost pusă în aplicare decizia referitoare la cele 437 hectare de la Soveja. Moștenitorii familiilor Apostoleanu și Gussi au obținut deja plata a 148 milioane lei, reprezentând cheltuieli de judecată de la Comisia județeană Vaslui”, a afirmat procuratorul Marcel Cosor. Un alt caz întârziere este cel al Violetei Cristea, care are hotărâre judecătorească pentru o suprafață de peste 200 hectare pentru pădurea care a aparținut familiei Orleanu.
Pe de altă parte, fără bani în conturi, Prefectura vrea să îi pună pe șefii deconcentratelor care fac parte din Comisia județeană de fond funciar să plătească aceste despăgubiri. Intenția îi revoltă pe directori, nemulțumiți că sunt puși să plătească pentru procesele juriștilor din Prefectură. „Abia acum am aflat că sunt procese pierdute. Habar nu am avut de acestea. De ce trebuie să plătim noi pentru că juriștii din Prefectură întârzie să pună în aplicare hotărârile magistraților? Nu am fost noi parte în aceste procese, dacă eram, atunci era altceva, ne puteam duce în instanță”, ne-a declarat unul dintre membrii Comisiei de fond funciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?