Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

„Să ne lase Vrancea în pace“


Vrâncenii vor fi chemați la urne pe 17 iulie, pentru a-și spune părerea cu privire la intențiile PD-L și ale premierului Emil Boc de desființare a județului. Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, va propune la următoarea ședință a administrației județene, organizarea unui referendum cu privire la oportunitatea modificarii limitelor teritoriale ale județului Vrancea. „Sunteți de acord cu desființarea unității administrativ-teritoriale, județul Vrancea?”, este singura întrebare propusă pentru referendum. Åžeful administrației județene a explicat, în expunerea de motive, că modificarea limitelor teritoriale ale unităților administrativ-teritoriale se poate efectua numai prin lege și numai după consultarea prealabilă a cetățenilor prin referendum, care se organizează potrivit legii.
Vrâncenii sunt revoltați și nu doresc desființarea județului, căci eroii neamului, de la Åžtefan cel Mare încoace, s-ar răsuci în mormânt dacă ar auzi o asemenea bazaconie. „Să ne lase Vrancea în pace, că e frumoasă așa cum e!”, spun vrâncenii.

Măriuța Bratu, 70 de ani
„Eu nu vreau să locuiesc în județul Constanța și cu asta basta. Eu vreau să stau în Vrancea așa cum stau de zeci de ani. Vor ei să facă împărțiri. Să-i facă dracu ghem pe ei că nu se mai poate. Eu nu am pensie nu am nimic. Nă ajută copii. Cu ce să mă duc la Constanța, îmi dau ei bani. Să mă lase să mor aici în sat la mine nu să ne plimbe la vârsta noastră pe la Constanța, tocmai la mama dracu. Noi nu ținem cu PDL-ul, noi suntem cu PSD-ul și poate să facă ce vor ei că tot nu ne schimbă ideile. Noi suntem cu domnul Oprișan nu cu Boc. Au trimis toți tinerii din țară că aici nu aveau de unde lua un ban. Am rămas numai bătrânii și după ce că suntem amărâți și vai de capul nostru mai vin acum și cu schimbările astea. Eu nu sunt de acord cu nimic din ce fac oamenii aceștia care ne conduc. Dacă nu știu ce să fac, să plece și să lase pe alții care se pricep. Eu văd pe la televozor ce se întâmplă în țara asta și nu este bine deloc”

Paraschiv Dumbărău, 61 de ani, pensionar, Dumbrăveni
„Nu sunt de acord cu desființarea județului nostru. Ce or să facă, să ne ducă la Constanța? Doamne Ferește de o nenorocire din asta. Eu abia trăiesc cu 300 de lei pe lună și hoții ăștia vor să ne mute la dracu în papură. E mai bine să ne ducem la Focșani să ne rezolvăm problemele decât la Galați, sau mai rău la Constanța. Eu spun, după mintea mea, că dacă ne deființează o să fie greu tare de noi” 

Constantin Arcan, 41 de ani
„Cu reorganizarea asta nu e bine, mai ales pentru noi, că pentru cei de la putere e bine, mai mult ca sigur. Măsura asta nu trebuie luată în vremurile astea de criză. Ei trebuiau să se gândească la foametea din ziua de azi, la traiul care este. Ei vor să ne desființeze județul nostru, dar maghiarii să rămână cu bucățica lor, ca să obțină autonomie. Eu sunt de acord cu ce a spus domnul președinte Marian Oprișan, să se facă referendum și mă voi duce”

Ioan Suchel, 58 de ani
„Dacă reorganizarea asta ar fi în folosul nostru, eu aș fi de acord, dar știu că lucrurile se vor complica și mai tare și vom fi nevoiți să ne ducem tocmai la Constanța pentru niște acte. Este un lucru impus, care nu mai ține de dorința noastră. Nu e momentul oportun pentru așa ceva, dar aștia ne impun tot ce le trece lor prin cap”

Ioana, 48 de ani
„Doamne, ce prostii le mai trec ăstora de pe PD-Lprin cap! După ce că am ajuns vai de capul nostru cu pedeliștii la guvernare! Acum de asta le arde lor, de reorganizare, când lumea moare de foame și tinerii nu au locuri de muncă și unde locui? I-aș fugări până le-ar ieși ochii din orbite, că rău am ajuns din cauza lor! Să ne lase Vrancea în pace, că e frumoasă așa cum e!”

Ovidiu Rusu, 53 de ani
„Dacă ne desființează județul, ne complicăm și va fi în defavoarea vrâncenilor. Motivul principal pentru care nu sunt de acord cu reorganizarea este că fondurile vor fi mai puține pentru județul nostru, că sumele cele mari for fi date în reședințele mari, iar cele care sunt limitrofe vor rămâne cu totul în urmă. Sunt sigur că eroii noștri se vor întoarce în mormânt dacă se va întâmpla așa ceva, mai ales că de Harghita și de Covasna nu vor să se atingă. Asta e o altă mare greșeală pe care a făcut-o președintele Băsescu, așa s-a pus și mai rău cu electoratul. Lumea moare de foame și lui și pedeliștilor le arde de reorganizare. Băsescu ăsta face numai cum îl taie capul, e mai rău ca un dictator!”

Octavian Puiu, 50 de ani
„Nu e bine, normal că nu e bine să ne desființeze județul. Cum să mergem până la Constanța pentru niște acte? Din 1968 a fost așa și așa trebuie să fie, Vrancea să rămână Vrancea! Sigur că vor veni mai puțini bani la noi, exact cum a fost cu raionul Galați, ei s-au dezvoltat și noi am rămas în urmă. Este bine dacă Marian Oprișan va face referendum și cu siguranță voi participa”
 
Laurențiu P., 27 de ani
„Este o mare porcărie, că trebuie să ne ducem până la Constanța pentru toate actele astea. Asta înseamnă pierde de timp și de bani, și cum banii nu prea sunt, va fi foarte greu. Plus că trebuie să ne schimbăm buletinul, permisul auto și alte acte. După ce că nu sunt bani, îi mai dăm și aiurea, de parcă nu ar fi altceva de făcut în vremurile astea grele. Dacă de atâta timp este așa cum e acum, înseamnă că așa e cel mai bine și așa trebuie. Dacă va fi făcut referendum eu mă duc, pentru că mi se pare normal să ne întrebe pe fiecare în parte dacă suntem sau nu de acord”

Maricica Tudorache, 49 de ani
„Nu e bine să avem județul la Constanța pentru că ne trebuie bani ca să ajungem acolo, plus pierdere de timp și bani de transport, care nu sunt, pentru că e criză pentru toată lumea de rând. Ca să nu mai zic că îți trebuie cazare, că doar nu poți să stai pe străzi, ca boschetarii. Noi suntem și așa în urmă cu foarte mult, și dacă ne desființează, banii se duc la Connstanța și noi o să rămânem de tot în urmă. Cea mai bună măsură care trebuie luată acum, e să rămânem exact cum sunterm, că așa e cel mai bine. E foarte bine dacă va face referendum domnul Oprișan, și eu chiar o să mă duc”

Ignat Nenciu, 62 de ani
„Nu sunt de acord să ne desfiinșeze, că de la Vrancea până la Constanța sunt 400 de kilometri, iar bani nu avem și nici timp. În plus, nu sunt de acord nici cu restructurarea de posturi. Băsescu a dat destui oameni afară și nu trebuie să îi mai dea și pe ăștia. O grămadă de oameni sunt pe drumuri și noi stăm și vedem cum își bat joc de noi pedeliștii. Dacă ne desființează va fi la fel ca pe vremea cu raionul Galați, ei s-au dezvoltat și noi am rămas în urmă. Sunt ferm convins că așa va fi, și vom rămâne fără bani. Trebuie să rămânem exact cum suntem acum, că e cel mai bine. Să se facă referendum, că eu mă duc cu brațele deschise!”

Nicușor Petrea, 24 de ani
„Nu e absolut deloc bine să desființeze județul. Păi de ce să ne mute la Constanța, când e bine aici? Dacă eu am pierdut un buletin, ce fac? Mă duc la mama naibii să mi-l fac? Merg 400 de kilometri pentru așa ceva? E o mare prostie! Pierd și zile de muncă și pierd și bani! Aiurea! Nu sunt de acord cu treaba asta! Pedeliștii să lase prostiile și să se apuce de treabă!”

Adrian Brutaru, 35 de ani.
„Pedeliștii ăștia și comuniștii ne-au făcut cel mai mare rău! Asta ne trebuia nouă acum, când țara e cum e și oamenii mor de foame? Vrancea să rămână Vrancea! Nu avem nevoie să devenim județul Constanța! Sunt sigur că dacă se va aproba reorganizarea teritorială, foarte multe persoane vor rămâne fără un loc de muncă, ca să nu mai spun de fondurile care vor fi aproape zero pentru Vrancea. Să se facă referendum, că poate așa reușim să îi oprim pe pedeliști să ne modeleze după bunul lor plac!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?