Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Structura competiţiilor de fotbal la seniori în sezonul 2011-2012


Asociația Județeană de Fotbal Vrancea a făcut publică ieri structura competițiilor de fotbal la nivelul seniorilor în sezonul 2011-2012, iar întrecerile fotbalistice vor fi reorganizate, campionatul urmând să fie divizat în două părți. Actuala ligă a patra la fotbal va deveni Superliga Vrancei, iar formațiile clasate pe locurile 9-13 la finalul sezonului 2010-2011 al ligii a patra, dar și cele noi înscrise vor participa în cadrul campionatului județean.

Superliga Vrancei
Această competiție se adresează echipelor clasate pe locurile 1-8 în actuala ediție de campionat, dar care îndeplinesc și condițiile de joc necesare participării în campionat, respectiv gard împrejmuitor de minim 1,50 m înălțime, vestiare, bănci de rezervă, teren regulamentar. Această competiție va fi structurată pe două serii de opt echipe care se va disputa în două faze după cum urmează:
– faza I: se vor disputa 14 jocuri de clasament în sistem tur-retur în toamnă, această fază stabilind participantele în play-off pentru locurile 1-4 și play-out pentru locurile 5-8;
– faza a II-a: play off cu toate cele opt echipe clasate pe locurile 1-4 din ambele serii și care mai au de jucat doar 8 jocuri tur-retur cu cele 4 echipe din cealaltă serie. Această competiție se va disputa în primăvăra anului 2012, perioadă în care se va disputa și Cupa României.
Play-out cu toate cele 8 echipe clasate pe locurile 5-8 din ambele serii și care mai au de jucat doar 8 jocuri tur-retur cu cele 4 echipe din seria cealaltă. Campioana județului va fi câștigătoarea play-off-ului, în timp ce ultimele trei echipe clasate în play-out vor retrograda în campionatul județean.

Campionatul județean
Această competiție se adresează echipelor clasate pe locurile 9-13 în actuala ediție de campionat dar și celor noi înscrise și totodată cu buget restrâns. În același timp, în vederea diminuării masive a costurilor de participare, AJF Vrancea a analizat cu atenție situația geografică a județului și a concluzionat că dispunerea echipelor în cinci serii geografice poate aduce mai multe echipe participante, mai ales că taxele de participare reprezintă 50% din taxele practicate în acest moment la Liga a patra. Proiectul acesta va fi aplicat doar dacă în cele cinci zone geografice se vor aduna minim 5 echipe care vor juca 2 tururi și 2 retururi, câștigătoarea seriei urmând să participe la un play-off pentru promovarea în Superligă, alături de cele trei echipe care s-au clasat pe ultimele trei locuri în play-out din Superligă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?