Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Elevii cunosc regulile de circulaţie


Educația rutieră reprezintă o componentă importantă a activității de prevenire a accidentelor de circulație, iar participarea la acti-vități și concursuri pe această temă îi determină pe elevi să fie mai receptivi în înțelegerea și aplicarea regulilor de circulație. Luni, la Odobești, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea în colaborare cu Inspectora-tul Åžcolar Județean a organizat etapa județeană a Concursului Național „Educație Rutieră. Educație pentru Viață!”, concurs în cadrul căruia elevii de gimnaziu și de liceu s-au întrecut în diferite probe.
Anul acesta s-au calificat la etapa județeană a acestui concurs echipe formate din elevi de la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” Adjud, Åžcoala „Alexandru Vlahuță” Gugești, Åžcoala de Arte și Meserii Vulturu, Åžcoala numărul 2 Mărășești și Åžcoala Ge-nerală „Mihail Armencea” Adjud.
În urma tragerii la sorți, câte un elev de gimnaziu de la fiecare echipaj  a parcurs  traseul de îndemânare cu bicicleta în poligon, având de trecut mai multe obstacole. După probele practice a urmat rezolvarea unui chestionar cu întrebări pe teme rutiere destinat elevilor de liceu.
În urma evaluării rezultatelor obținute au fost declarate câștigătoare echipajul de gimnaziu al Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești și echipajul de liceu de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș”, care vor face front comun și vor reprezenta județul Vrancea la etapa națională a acestui concurs.
Locul II  a fost ocupat de Åžcoala de Arte și Meserii Vulturu și de echipajul de liceu din cadrul Liceului Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobești.
Locul III  a fost ocupat de Åžcoala Generală „Mihail Armencea” din Adjud, iar mențiuni au primit elevii de la Åžcoala numărul 2 Mărășești și Åžcoala „Alexandru Vlahuță” din Gugești.
Din partea poliției au asi-gurat jurizarea subcomi-sarul Monica Manolache și inspectorul Cătălin Manea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?