Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Depunere de coroane la Monumentul Independenţei


Monumentul Independenței de vizavi de Tribunal a fost, ieri, „îmbrăcat” cu flori. Pe 9 mai 1877, România și-a câștigat independența de stat. Tot ieri s-au împlinit 65 de ani de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial și a fost și Ziua Europei. 
Astfel, militarii din Garnizoana Focșani au organizat un ceremonial militar și religios în amintirea eroilor care au luptat pentru întregirea neamului. La eveniment au participat și veterani de război, reprezentanți ai autorităților locale, dar și focșăneni, încântați de muzica militară. „În urmă cu 65 de ani, în noaptea de 8 spre 9 mai 1945, sub loviturile concentrice ale forțelor Națiunilor Unite, în rândul cărora se aflau și cele române, Germania nazistă a fost silită să capituleze fără condiții. Cel de-al Doilea Război Mondial a fost cea mai mare conflagrație din istoria omenirii și s-a soldat cu pierderea a peste 67 de milioane de vieți omenești și cu imense pagube materiale. Veteranii de război, supraviețuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial, întâmpină acest mare eveniment prin tripla lui semnificație istorică”, a precizat generalul (r) Nicolaie Zanfir, președintele Filialei Vrancea a Asociației Veteranilor de Război.
În mesajul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, se arată că eroii au pus, de fiecare dată, România pe primul loc și s-au jertfit pentru idealurile poporului. „Noi, vrâncenii, avem respect și admirație pentru Europa însă, pentru eroii acestui neam, ar trebui să avem un adevărat cult! În urmă cu un an spuneam că profesorii de istorie ar trebui să își țină lecțiile în mausoleele de la Mărășești, Mărăști și Soveja pentru ca elevii să vadă, pe viu, istoria românilor! Astăzi le fac din nou această invitație!”, se arată în mesajul transmis de Oprișan. „Å¢ine de fiecare dintre noi ca idealurile eroilor – cei care au căzut pe câmpul de luptă, dar și veteranii de război, cei care au luptat și au supraviețuit – să se împlinească! Însă, pentru ca aceste lucruri să devină realitate, este obligatoriu ca jertfa lor să fie etern cinstită și de-a pururi în mințile și sufletele noastre!”, se mai arată în mesaj.
Au depus coroane de flori la Statuia Independenței militarii Garnizoanei Focșani, Asociația Veteranilor de Război, Consiliul Județean, reprezentat de vicepreședintele Dragoș Bârlădeanu, Primăria Focșani, reprezentată de cei doi viceprimari, Bogdan Matișan și Vasile Dobre. De asemenea, coroane pentru eroi au adus și reprezentanții PSD, IPJ, IJJ, ISU, SRI, dar și alte instituții. Curioșii de pe margine nu au lipsit nici ei și au spus că este un lucru frumos că cineva își mai amintește de cei care au luptat pentru țară și, de asemenea, s-au arătat încântați de muzica militară.
Flori și lumânări pentru eroi au adus și câțiva copii de la Åžcoala Elena Doamna din Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?