Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Oamenii de știință nu sunt de acord cu teoria sfârșitului lumii în 2012, prevestit de mayași


Un grup de oameni de știință mexicani și străini au respins teoria că în textele străvechi ale civilizației maya s-ar regăsi profeții privind sfârșitul lumii și mari cataclisme, în decembrie 2012, cum asigură un mare număr de susținători ai acestei ipoteze.
Aveni, specialist în astronomie și antropologie la Universitatea Colgate (New York) și autor al cărții ‘The end of time: The maya mistery of 2012’, este de părere că ‘lecțiile istorice și progresele realizate de mayași – și de alte culturi complexe – au o atractivitate intrinsecă. De se să le îmbrăcam atunci în haine occidentale? se întreabă el. 
Expertul american a amintit că în ultimii ani au proliferat viziunile catastrofale atribuite mayașilor potrivit cărora la ’21 decembrie 2012 sistemul calendaristic al civilizației maya va reveni la zero pentru a-și reîncepe ciclul său de 5.125 de ani’. 
Înaintea de încheierea acestui de ciclu, profeții moderni prevestesc formarea unei găuri negre în centrul galaxiei prin alinierea planetelor cu soarele care va rupe echilibrul, ‘aruncând o mare cantitate de particule’, ceea ce va modifica axa magnetică a Pământului, iar consecințele vor fi nefaste’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?