Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Concurs de talente şi cultură generală


 

Åžcoala „Mihail Armencea” din Adjud va găzdui, începând de astăzi, etapa județeană a Concursului Național pentru Elevi „Diversitatea – O Åžansă în plus pentru viitor”. Sunt așteptați să participe elevi de la patru unități de învățământ din Homocea, de la Åžcoala „Mihail Armencea” din Adjud, din Chiojdeni, dar și din Slobozia Bradului. Tot în Vrancea, doar că la toamnă, se va desfășura și etapa regională a concursului, unde sunt așteptați să participe elevi din 14 județe ale țării. Concursul „Diversitatea – O Åžansă în plus pentru viitor” se încadrează în tipologia competițiilor europene, luate în calcul la evaluările de țară ale României, iar din acest an, se va constitui, alături de alte programe similare, în elemente prioritare de evaluare a școlilor, directorilor, cadrelor didactice și inspectoratelor școlare. 

Vrancea a fost desemnată centru regional pentru organizarea acestui concurs, la care participa elevi din Arad, Bihor, Bistrița, Botoșani, Brașov, Brăila, Caraș – Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Mureș, Prahova, Timiș și Tulcea. De asemenea, concursul se va desfășura și în capitală. 

Cea de-a V-a ediție a Concursului Național pentru Elevi „Diversitatea – O Åžansă în plus pentru viitor” este organizat de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului. Elevii vor susține o probă teoretică la disciplina istorie, cultură și tradiții, dar și educație civică și valori. De asemenea, candidaților le vor fi testate și abilitățile artistice, în cadrul unei probe în care aceștia vor trebui să prezinte o creație literară proprie, fie că este vorba de poezie sau proză, apoi vor trebui să își etaleze și veleitățile în a dansa, a picta sau vor interpreta câte un cântec. Toți copiii câștigători vor fi răsplătiți cu premii, iar transportul lor la București, unde se va organiza faza națională a concursului, va fi asigurat de organizatori. 

Relații suplimentare pot fi obținute și accesând pagina de internet a concursului, respectiv www.divers.org.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?