Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Concursul „ Florile copilăriei” şi-a desemnat câştigătorii


Prima ediție a concursului național de interpretare muzicală, creație plastică și literară, „Florile copilăriei” a adunat sute de elevi din șapte județe, care au oferit publicului numeros un adevărat spectacol. La sfârșit, cei mai talentați în ale muzicii au primit premii și trei trofee pentru ciclul preșcolar, primar și gimnazial.

Concursul „Florile copilăriei”, aprobat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și desfășurat, ieri, la Casa de Cultură din Adjud  a fost realizat și organizat de profesoara de muzică Ionela Chiriac și de învățătoarea Gina Cobileac. Numele concursului, care s-a aflat la prima ediție a fost dat de eleva Alexandra Pătrunjel de la Åžcoala nr. 4 din munici-piu. Concursul a fost sprijinit de Casa de Cultură, Primăria Adjud și firma de hârtie și carton din zonă, care a realizat bannerul de promovare. Eve-nimentul a avut trei secțiuni, de creație plastică, creație li-terară și interpretare muzicală. Județele care și-au trimis elevii să le reprezinte cu mândrie au fost: Buzău, Tulcea, Bacău, Prahova, Galați, Neamț, Olt și bineînțeles, Vrancea. Lucrările la creație plastică și literară vor fi jurizate ulterior, iar școlile vor primi rezultatele din poștă. Secțiunea de interpretare muzicală, desfășurată ieri, s-a împărțit în muzică populară și ușoară pe trei categorii de vârstă: pre-școlari, elevi ai ciclului primar și gimnazial/liceal. Juriul care a desemnat câștigătorii concursului a fost format din profesoara de muzică Alina Dumă de la Åžcoala de muzică din Focșani, Casyana Paruba, instructor de dans la Pala-tul Copiilor, directorul Casei de Cultură, Ion Catană, învățătoarea Cristina Ciurcan, educatoarea Alexandrina Dumitru și un reprezentant din partea cotidianului ” Mo-nitorul de Vrancea”. Prezentatorii concursului nu puteau să fie decât elevi și anume Sorina Gheorghiu și Roxana Popa de la Åžcoala „Angela Gheorghiu” din Adjud.

Cele trei trofee au mers la Adjud și Moinești

Pe parcursul celor 6 ore de concurs, juriul a avut sarcina grea să aleagă câștigătorii din cei peste 50 de elevi, care s-au prezentat individual sau alături de grupuri vocale. La secțiunea de interpretare mu-zicală, la ciclul preșcolar, trofeul a fost câștigat de Diana Aniței din localitatea Moinești, județul Bacău, pentru piesa de muzică populară „La oglindă”. La secțiunea preșcolari s-au mai remarcat: Antonia Munteanu, Teodora Marin, grupul vocal ” Ritmic” care au luat locul I. La ciclul primar, grupul vocal „Albinuțele”, care a interpretat melodia „Lipa-lip” s-a făcut remarcat, obținând trofeul pentru această categorie. Deliberarea pentru secțiunea de învățământ gimnazial/liceal a fost cea mai dificilă deoarece au participat multe voci deosebite. Dar cum câștigător nu putea fi decât unul, trofeul a mers la Andreea Spulber, elevă la Åžcoala „Angela Gheorghiu”, care a uimit juriul și publicul cu vocea sa puternică, interpretând melodia „De-ai fi tu salcie la mal”. Tot la această secțiune, locul I a fost câștigat prin talentul vocal de către Roxana Lebădă, elevă la Liceul „Emil Botta” și Alexandra Pătrunjel, care s-a remarcat prin sensibilitatea cu care a interpretat melodia „Clopote albe, clopote negre”.
De asemenea, grupurile vocale au obținut premii la secțiunea gimnazial printre care grupul vocal de la școala din Ploscuțeni, care a obținut locul I cu piesa „Mama”, grupul vocal „Flori de vis” precum și duetul Åžcolii „Mareșal Alexandru Averescu” din Adjud cu melodia „Hora din Moldova”. Toți copiii au plecat acasă cu diplome iar cei mai norocoși și talentați cu minunatele trofee care le vor înmulți palmaresul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?