Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

„Un strop din viaţă” pentru concursul „Angela Gheorghiu”


Concursul oferit de Åžcoala „Angela Gheorghiu” din Adjud, în onoarea celebrei soprane Angela Gheorghiu a adunat laolaltă cunoștințele de cultură generală, artă și emoțiile transmise prin cântec ale elevilor. Echipajele de elevi au fost răsplătite pentru munca lor de către soprana cu origini adjudene, cu premii substanțiale, prin intermediul delegatei sale, Mioara Manea Arvunescu, prim solistă la Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” din București. Atmosfera a fost deosebită, mai ales că participanții au fost încurajați de către soprana Mioara Manea Arvunescu, care le-a transmis sentimentele de iubire și admirație pe care Angela Gheorghiu le are pentru elevii acestei școli.

În cursul zilei de ieri, la cantina fabricii de hârtie și carton din Adjud s-a desfășurat concursul de cultură ge-nerală, creație și interpretare muzicală, din cadrul evenimentului „Zilele Åžcolii Angela Gheorghiu” din Adjud. Acest concurs este inițiat de celebra soprană Angela Gheorghiu, care a oferit premiile în bani pentru echipajele participante. În acest an, din păcate, soprana nu a putut fi prezentă la eveniment dar a trimis în loc, pentru a susține elevii, o bună prietenă, prim-solista, Mioara Manea Arvunescu. „Faptul că Angela m-a delegat să o reprezint la acest eveniment m-a onorat și totodată m-a făcut răspunzătoare să vă transmit că Angela se gândește mereu la voi și vorbește cu multă dragoste despre această școală. Vreau să vă spun că în tot ce faceți trebuie să dați un strop din viață, așa cum face Angela Gheorghiu”, le-a spus Mioara Manea Arvunescu, elevilor școlii. Directoarea unității școlare „Angela Gheor-ghiu” a dorit să vorbească tutu-ror celor prezenți despre simplitatea și generozitatea sopranei adjudene și totodată să-i mulțumească pentru tot. „Angela Gheorghiu are două fețe, una de artistă și alta de om deosebit. Este o persoană cu mult bun-simț, simplă și generoasă, de la care am învățat că oricât de sus ajungi să nu uiți niciodată să fii cu picioarele pe pământ. Aș vrea să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru acest concurs și pentru școală. De asemenea mulțumesc și firmei Vrancart pentru sponsorizare, fără de care acest concurs nu s-ar fi putut realiza”, a precizat Maricela Vintilă, directorul Åžcolii „Angela Gheorghiu”. Invitați de onoare la eveniment au fost foștii profesori ai școlii, Nica Constantin și Nica Elena, care au fost și profesorii sopranei Angela Gheorghiu și care i-au călăuzit primii pași către muzică.

Elevii s-au întrecut în cunoștințe și în momente artistice

Cele cinci echipaje – Gheparzii, coordonați de profesoara Ionela Chiriac, Ochi de vultur, îndrumați de Ciprian Gîdea, Căpriorii al căror „mentor” a fost profesoara Liliana Nechita, Gând de copil, sprijiniți de profesorul Mircea Neagu și Clevers, coordonați de profesorul Virgil Cobileac –     s-au întrecut în cunoștințe și aptitudini. Prima probă cu care ei s-au confruntat a fost cea de cultură generală, unde au trebuit să răspundă la întrebări din limba și li-teratura română, geografie, istorie, biologie și întrebări din viața artistică a sopranei Angela Gheorghiu. Proba de aptitudini a constat în creație literară, creație plastică și interpretare muzicală. Elevele delegate să încânte juriul cu vocea lor au primit ropote de aplauze din partea celor prezenți. Soprana Mioara Manea Arvunescu a cântat o piesă cu una dintre concurente, oferind un moment deosebit celor prezenți în sală. Juriul, format din prim-solista Mioara Manea și profesori de la celelalte școli din Adjud și anume Ioana Neagu, Nicoleta Spânu, Bianca Roșu, Iosefina Stratulat și Gabriela Arghirescu a oferit locul I echipajului Clevers, locul II Gheparzilor, locul III Gândurilor de copil, locul IV Căpriorilor și locul V  Ochilor de vultur. Echipajele de elevi au primit din partea Angelei Gheorghiu premii de 300 de euro pentru locul I, 240 euro pentru locul II, 180 euro pentru premiul III și câte 140 de euro pentru cele două mențiuni. De asemenea, firma Vrancart a oferit premii în bani pentru elevele care s-au clasat pe primele trei locuri la creație literară și plastică și pentru cele cinci eleve care au ridicat publicul în picioare cu vocile și atitudinile lor deosebite.

Manifestare cu ocazia „Zilelor Porților Deschise”

Åžcoala „Angela Gheor-ghiu” a mai realizat o ma-nifestare cu ocazia „Zilei Porților deschise” joi, când părinții și elevii au realizat diferite activități. Învățătoarele Simona Visu, Maricica Prisecaru, Aurica Măciucă, Aurora Tătărăscu, Mihaela Pavel, Maria Turcu și  Neculai Măciucă au realizat cu elevii I-IV și cu părinții acti-vități transcurriculare. Elevii V-VIII, coordonați de profesoarele Ionela Chi-riac, Cătălina Chiorcea și Sofia Gîdea i-au încântat pe cei prezenți cu momente vesele, scenete, dans și cântece. Concursul a fost realizat la nivel de școală pentru a promova valorile ce zac ascunse în elevii acestei școli și totodată pentru a o omagia pe soprana Angela                Gheorghiu, care a devenit un simbol pentru această instituție școlară și pentru orașul Adjud.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?