Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Spitalele din Vidra şi Dumbrăveni au şanse să scape de desfiinţare


Managerii spitalelor din Dumbrăveni și Vidra așteaptă cu sufletul la gură decizia Ministerului Sănătății de transfer a managementului spitalicesc la autoritățile locale. Aceștia au depus, miercuri, documentația în acest sens. Peste aproximativ două săptămâni, ei ar trebui să afle hotărârea Ministerului. Cele două spitale se află, din ia-nuarie, pe lista neagră a Ministerului Sănătății și sunt vizate de comasare.

După ce Consiliul Județean a aprobat transferul patrimoniului și al clădirilor spitalelor din Vidra și Dumbrăveni în domeniul public al celor două comune, managerii celor două unități spitalicești încearcă să obțină aviz favorabil de la Mi-nisterul Sănătății (MS) pentru transferul managementului spitalicesc. Cei doi manageri au depus documentația necesară la MS, prin care solicită transferul managementului spitalicesc la autoritățile locale. Managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni, Costel Negoescu, speră că lucrurile se vor rezolva, iar cei de la MS vor aproba cererea de transfer. „Avem semnale bune. Documentația de transfer a ma-nagementului spitalicesc de la Ministerul Sănătății a fost depusă ieri (miercuri – n.r.). Noi avem și sprijinul Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, și am atașat și acest lucru la documentația depusă la Ministerul Sănătății. Acum așteptăm răspunsul, dar sper că va fi bine”, a declarat Costel Negoescu. Spitalul din Dumbrăveni dispune de 95 de paturi pe specializarea Psihiatrie, iar Secția Exterioară de la Dumitrești dispune de 40 de paturi pentru specializările Pediatrie și Interne. De asemenea, este singura unitate din județ care are secție de Psihiatrie Pediatrică. Secția de la Dumitrești deservește 16 sate și a fost inaugurată în toamna anului trecut, ca secție exterioară a Spitalului din Dumbrăveni. Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni este și singura unitate destinată bolnavilor psihic considerați irecuperabili.
Åži managerul spitalului din Vidra, Ion Doldor, a depus la MS, miercuri,  documentația pentru transferul managementului. „S-a depus documentația necesară pentru transfe-rul managementului spita-licesc de la Ministerul Sănătății la autoritățile locale. Așteptăm decizia celor de la Minister ca să vedem dacă sunt în concordanță cu nevoile pacienților din acest bazin”, a declarat Ion Doldor. Unitatea din Vidra dispune de 52 de paturi, patru Compartimente de specialitate, mai exact Chirurgie, Interne, Pediatrie și Obstetrică Ginecologie, iar numărul anual de pacienți internați este de 3.600 de oameni, în afară de cei tratați la Camera de Gardă.
Dacă se vor aproba cele două cereri de transfer a managementului spita-licesc, spitalele din Vidra și Dumbrăveni nu vor mai fi comasate cu Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?