Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Parteneriat pentru înţelegerea matematicii


Elevii Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” și cei ai Liceului de Artă „Gh. Tattarescu”, ambele din Focșani, își vor da întâlnire, mâine, în cadrul proiectului educațional „Matematica la granița dintre gastronomie și design”. Proiectul, ce a debutat în luna noiembrie a anului trecut, își propune să conștientizeze adolescenții de multiplele aplicații ale matematicii în domenii de activitate diferite. Grupul țintă al proiectului este format din câte o clasă a X-a din fiecare unitate, una cu specializarea arhitectură-design, una gastronomie.
Pentru a-i ajuta pe elevi să înțeleagă rolul matematicii în viața practică, a fost organizată în cursul lunii noiembrie 2010, la Brăila, o excursie documentară. De asemenea, în ianuarie a.c., elevii Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” au făcut o vizită colegilor lor de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”. Ultima întâlnire este programată să aibă loc mâine, cu începere de la ora 12.00, la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” și va consta în organizarea unui concurs cu tema „Matematica la granița dintre gastronomie și design”, cu itemi de matematică aplicată în cele două  domenii. Proiectul educațional „Matematica la granița dintre gastronomie și design” a fost conceput în scopul de a-i ajuta pe elevi să pună în aplicare mai ușor cunoștințele în domeniul matematicii, dar și pentru a afla informații prețioase despre specializarea elevilor de la unitatea de învățământ parteneră și determinarea unor conexiuni între cele două specializări. În plus, proiectul a contribuit la dezvoltarea abilităților de comunicare între elevii implicați.
Proiectul educațional „Matematica la granița dintre gastronomie și design” derulat în parteneriat, este coordonat de Viorica Drăcea, cadru didactic la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”, și Gabriela Gherman, cadru didactic al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?