Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

FOTO: Educatoarea Ioana Banu a ieșit la pensie după 44 de ani de activitate

Ioana Banu, educatoare de suflet a zeci și zeci de generații de copii din comuna Vintileasca, a ieșit la pensie. O femeie cu o inimă și un suflet de aur, născută și crescută în Vintileasca, una dintre cele mai frumoase localități de munte din Vrancea, după 44 de ani de activitate și-a luat rămas bun de la ultima generație de copii. Ioana Banu a văzut lumina zilei pe 10 februarie 1959. Doamna noastră, așa cum o numesc localnicii, a urmat cursurile școlii din localitate, iar în anul 1978 a finalizat Liceul Pedagogic Focșani. Tot în același an este repartizată la ea în sat, unde își face cu sfințenie meseria de prima doamnă a copiilor. Acasă, educatoarea a întemeiat alături de soțul său regretatul pădurar Dumitru Banu (decedat în iulie 2018) o familie frumoasă, având doi copii de care este mândră tare: George care este tehnician silvic și Adrian Ionuț, ofițer MApN. La grădinița din satul Neculele stă până în anul 2013, când se transferă și ajunge la grădinița din centrul localității Vintileasca.

Chiar dacă anii au trecut, dăruirea de dascăl de școală veche nu dispare și Ioana Banu își duce cu mare meșteșugire generațiile de preșcolari până ieri, când cu lacrimi în ochi și buchete de flori, își ia rămas bun de la ultima generație. „Vă spun sincer că cea mai mare bucurie a noastră ar fi fost să fim cu toții să facem această sărbătorire de ieșire la pensie a ei. Îi doresc să fie sănătoasă, să aibă putere de muncă și dăruire așa cum a fost până acum, să se bucure de copii, de nurori și de nepoței pe care trebuie să îi crească”, a spus Dorina Spătaru, soția regretatului primar Georgică Spătaru, cumnata educatoarei Ioana Banu.

Personal am cunoscut-o pe educatoarea Ioana Banu și mi-am format o părere extraodinară despre ea. Un profesionist, un dascăl care și-a făcut datoria până în ultima clipă când prichindeii de la grădiniță i-au cântat „La revedere școală dragă!”. Doamnă educatoare, jos pălăria! Felicitări pentru întreaga dumneavoastră activitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?