Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Goana după acreditare


Managerii celor cinci spitale din județ care vor mai funcționa după data de 1 aprilie, au depus la sediul Direcției de Sănătate Publică Vrancea (DSP) cereri de acreditare. Asta deoarece după 1 aprilie, ele trebuie să intre în proces de clasificare. Potrivit reprezentanților DSP Vrancea, toate cele cinci spitale din județ, cu excepția celor din Mărășești și Odobești, și-au depus cererile de acreditare, prin care se solicită evaluarea. Ulterior, fiecare spital va trebui să-și facă o autoevaluare ce va fi avizată de DSP, care apoi va fi trimisă Ministerului Sănătății (MS). Ministerul va verifica aceste autoevaluări și le va aproba sau nu. Acest proces va demara de la data de 1 aprilie, iar până la 1 iunie va trebui finalizat.
Potrivit clasificării stabilite de către MS, județul Vrancea nu va avea niciun spital de top, dar Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani va fi singurul care va deține cel mai mare grad de competență, cel mai probabil de categoria III, cu nivel de competență mediu pentru afecțiuni cu grad mediu de complexitate. Celelalte spitale vrâncene se vor încadra în categoriile IV, respectiv V, deoarece fie sunt de monospecialitate, fie deservesc populația pe o rază administrativ-teritorială limitată, pentru afecțiuni cu grad mic de complexitate.
În funcție de clasificare, va fi acordat și bugetul, și tocmai din această cauză contractul cadru ce trebuia semnat în aprilie a fost amânat cu două luni. Potrivit MS, în acest fel, se dorește evitarea dife-rențelor mari de finanțare între spitale de aceeași categorie, care există astăzi în sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?