Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Mălureanu vrea postul lui Ghionea de la Finanţe


Pedelistul Mugurel Mălureanu se pregătește să ocupe funcția de director executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice Vrancea (DGFP). El îl va înlocui, astfel, pe Ion Ghionea. Surse din interiorul PDL Vrancea susțin că acțiunea de înlăturare a lui Ghionea din funcție și aducerea în fruntea Finanțelor Publice a lui Mălureanu este coordonată, direct, de Alin Trășculescu, președintele partidului, care vrea să-i dea astfel o lecție colegei de partid, nimeni alta decât senatoarea second-hand Sorina Plăcintă. Trășculescu încearcă în acest fel să-și impună oameni de încredere în toate funcțiile cheie din instituțiile deconcentrate.

Potrivit unor surse din interiorul PDL Vrancea, planul prin care Mălureanu ar urma să fie „uns” director executiv al Finanțelor Publice a fost pus deja la  punct și se află în plină derulare. Într-o primă fază, Mugurel Mălureanu, care în prezent lucrează la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vrancea, urmează să fie transferat la DGFP, unde va ocupa funcția de șef al Direcției de Control Fiscal, funcție care se află în directa coordonare a directorului executiv adjunct, Constantin Grigorică. Funcția de șef al Direcției de Control Fiscal este vacantă în prezent. Abia după  aceasta, va urma și înlocuirea lui Ghionea cu Mălureanu. 
Aceleași surse mai susțin că președintele ANAF, Sorin Blej-nar, a semnat deja numirea lui Mugurel Mălureanu ca șef al Direcției de Control Fiscal din cadrul DGFP Vrancea. Transferul efectiv al lui Mălureanu de la APIA la DGFP se va face imediat ce acesta va primi avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, care cu siguranță nu se va lăsa așteptat.

APIA l-a făcut funcționar public pe Mălureanu

Acest scenariu dă naștere la mai multe întrebări. Cum este posibil legal ca Mălu-reanu să fie angajat fără concurs și fără vechime pe un astfel de post? Cum poate fi înlocuit Ghionea, fără ca acesta din urmă să conteste decizia? Răspunsurile sunt simple.
Mai întâi, trebuie știut faptul că Mugurel Mălureanu este, în prezent, angajat ca director economic la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vrancea, tocmai din acest motiv el fiind făcut funcționar public peste noapte. De altfel, Mugurel Mălureanu a fost dat afară, în 2010, din fruntea Gărzii Financiare Vrancea, tocmai pentru că nu era funcționar public. Între timp însă, partidul a avut grijă ca Mălu-reanu să devină funcționar public, așa că Trășculescu & Co. au apelat la condu-cerea ANAF pentru a aproba transferul acestuia la Finanțe. Odată ajuns la DGFP Vrancea, Mălureanu poate ocupa orice funcție dorește, mai ales că are binecuvântarea lui Trășculescu, cel care încearcă politizarea tuturor instituțiile publice din Vrancea.
Așadar, înlocuirea lui Ion Ghionea este foarte simplă. Acesta este, în prezent, director adjunct al Biroului Vamal de Control și Vămuire la Interior din Focșani, dar pe bază de delegație, îndeplinește funcția de director executiv al DGFP. Delegația este un act administrativ care poate fi revocat în orice moment, fără ca Ghionea să poată contesta decizia. În aceste condiții, Alin Trășculescu își poate numi unul dintre oamenii de încredere într-o funcție cheie în DGFP: cea de director executiv. Astfel, el poate scăpa de Ghionea, care este considerat a fi unul dintre oamenii senatoarei second hand Sorina Plăcintă.
Mai mult, pedeliștii susțin că Alin Trășculescu ar fi fost „convins” de Mugurel Mălureanu să-i dea această funcție, dat fiind că președintele PDL Vrancea ar fi fost sponsorizat de subalternul său, în campania electorală din 2008. Ba chiar Mălureanu i-ar fi dat și un ultimatum lui Trășculescu, prin care i-a solicitat ori să-i returneze sponsorizarea, ori să-l facă șef peste Finanțele vrâncene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?