Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Fost militar cu gând de sinucidere


Dosarul în care șase angajați ai Unității Militare 01270 Focșani sunt acuzați de delapidare, aflat în faza de apel, a avut un nou termen de judecată, ieri. Cauza se află pe rolul Tribunalului Vrancea.
Militarii au fost trimiși în judecată de Parchetul Militar în 2002, dosarul ajungând în rejudecare la Focșani la sfârșitul anului 2009. La termenul de ieri, cinci dintre foștii angajați ai unității au fost prezenți în sala de judecată, pentru al șaselea urmând a fi emis mandat de aducere. 
Printre inculpații care au dat declarații în fața judecătorilor, ieri, a fost și Tudorel Hărăbor, fost director economic al Casei de Asigurări de Sănătate. Acesta a spus că în perioada în care era angajat al unității mi-litare nu a observat nici un fel de ilegalitate în contabilitate, chiar dacă aceasta era ținută de persoane care nu aveau studii în domeniu. „În tot ceea ce s-a întâmplat, eu am fost la mijloc. Era o dispută pentru ocuparea unor funcții importante. Din cauza acestui dosar,  mi-am prezentat demisia. Simțeam că toată lumea s-a prăbuțit și că toată lumea de pe stradă se uită la mine. Din cauza asta, de două ori, am vrut să mă sinucid. Nu consider că s-a făcut vreo ilegalitate. Fiecare cheltuială a fost justificată. Probabil că au fost sustrase documente sau au fost distruse de cine vroia să fie general”, a spus Tudorel Hărăbor. În 2001, la UM 01270 a fost efectuat un raport de audit intern de către angajați ai unității coordonatoare de la Buzău. S-a descoperit, atunci, că mai mulți angajați ar fi prejudiciat unitatea cu 290.000 de dolari, la va-loarea de atunci. Ulterior, au fost trași la răspundere Constantin Dușu, Ion Călin, Gabriel Onțeluș, Tudorel Hărăbor, Neculai Turturică și Geanina Bălan. Anul trecut, dosarul a fost rejudecat la Judecătoria Focșani. Chiar dacă instanța i-a găsit pe unii dintre inculpați vinovați pentru unele fapte, unii au fost grațiați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?