Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Libia a anunţat un armistiţiu


Uniunea Europeană „analizează” detaliile anunțului făcut de regimul libian privind un armistițiu, a declarat, vineri, Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, subliniind că „semnificația” sa trebuie dezbătută, relatează AFP.
„Am văzut informațiile potrivit cărora regimul libian a anunțat un armistițiu și, împreună cu colegii noștri, analizăm detaliile”, a declarat Ashton, la o conferință de presă. Opinia generală rămâne aceea că liderul libian Muammar „Kadhafi trebuie să plece și (că) regimul său trebuie să ia sfârșit”, potrivit acesteia.
Ashton a declarat că UE vrea să se concentreze pe acel domeniu „în care putem cu adevărat aduce o valoare adăugată: sancțiuni economice, ajutor umanitar și, pe termen mai lung, democrație profundă și creștere economică”.
La Tripoli, ministrul libian al Afa-cerilor Externe, Moussa Koussa, a anunțat că Libia încetează imediat toate operațiunile militare, în urma rezoluției votate de Consiliul de Securitate al ONU în noaptea de joi spre vineri.
Comandantul rebelilor libieni, Khalifa Heftir, a reacționat afirmând că armistițiul anunțat „nu este important” pentru opoziție, apreciind că este vorba despre un „bluf” al liderului libian Muammar Kadhafi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?