Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Guvernul Boc mai reprezintă doar 10 la sută din populaţia României


Parlamentarii vrânceni, reprezentanți ai partidelor din opoziție, cred că moțiunea de cenzură privind noul Cod al Muncii a picat în Parlament deoarece „unicul scop al actualei puteri este acela de a se menține la putere cu orice preț”, indiferent de prețul pe care îl plătesc românii. Parlamentarii PSD și PNL mai cred că Guvernul Boc ar trebui să-și dea demisia deoarece nu mai reprezintă nici 10 la sută dintre români.

Deputatul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, a declarat că eșecul așteptat al ultimei moțiuni de cenzură depusă de parlamentarii opo-ziției pe tema noului cod al muncii a arătat, încă o dată, cât de mare este asemănarea dintre guvernul condus de Emil Boc și celebrul personaj Highlander, eroul unui celebru serial de televiziune. „Acest rezultat dovedește cu prisosință faptul că, indife-rent de situația economică de-a dreptul catastrofală în care a fost adusă România, unicul scop al actualei puteri este acela de a se menține la putere cu orice preț, neglijând într-un mod de-a dreptul scandalos situația tot mai precară în care se găsește populația acestei țări, indiferent dacă ne referim la  sănătate, la educație, la posibilitatea de a-și asigura, prin muncă cinstită, un trai decent!”, a precizat deputatul Dumitrescu.
El a susținut că moțiunea nu a trecut deoarece puterea și-a obligat parlamentarii să se abțină de la vot, de teamă că unii dintre aceștia ar vota împotriva propriului guvern. „Se pare că actuala putere a găsit soluția optimă pentru a scăpa de presiunea oricărui astfel de demers democratic inițiat de opoziție, obligându-și propriii parlamentari să se abțină de la vot, nefiind si-gură că, în caz contrar, aceștia ar vota în favoarea unui guvern dovedit, de foarte mult timp, ca fiind incapabil și rău intenționat, în proporții egale. Pe mine nu eșecul moțiunii de cenzură mă îngrijorează, ci efectele pe care actele iresponsabile ale actualei puteri le vor avea, pentru mult timp de acum înainte, asupra unei țări și a unui popor care, cu siguranță, meritau o soartă mult mai bună!”, a precizat Cris-tian Dumitrescu.

„Rușinea națională din Parlamentul României este unică în Europa”

Deputatul social democrat Angel Tîlvăr a declarat că acest guvern ar trebui să plece pentru că mai reprezintă doar 10 la sută din populația României. „În acest moment Guvernul Boc mai reprezintă doar 10 la sută din populația României. Încă o dată în plus s-a dovedit faptul că Guvernul PDL este șantajat de UDMR. Rușinea națională la care am asistat miercuri în Parlamentul României este unică în Europa. Guvernul nu se va opri aici și din incompetență sau prostie va mai face rău acestui popor”, a precizat deputatul Angel Tîlvăr. La rândul său, deputa-tul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, a afirmat că prin introducerea moțiunii de cenzură, opoziția a încearcat ” să gonească de la putere un câine care își mușcă stăpânul”. „Cei din PDL nu înțeleg că stăpânul lor nu este Băsescu și clica lor de interese de partid, ci poporul, cel pe care nu ai dreptul să îl chinui aplicându-i mușcătură după mușcătură, în speranța că va supraviețui. De când PDL conduce destinele României, cetățenii acestei țări au fost transformați în victimele unei politici fără discernământ. Un popor întreg a fost chinuit sub deviza că nu există alte căi de ieșire din criză. Cei doi ani cu PDL la putere vor rămâne drept cei mai negri ani din istoria recentă a României. Ani în care PDL a tăiat salariile, pensiile, alocațiile pentru copii, alocațiile familiale, indemnizațiile pentru creșterea și îngrijirea copiilor, ajutoarele de șomaj, indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, etc.”, a spus deputatul Ciprian Nica.

Noul Cod al Muncii, un experiment juridic

Deputatul liberal Nini Săpunaru a precizat că este stupefiat de ceea ce s-a întîmplat miercuri seară în Parlamentul României. El a spus că Guvernul PDL împreună cu președintele Băsescu, de șase ani de zile încalcă Constituția României iar actualul Cod al Muncii este „un experiment juridic”. „Sunt multe lucruri la care nu ne-am gândit și actualul Guvern le-a practicat. Actualul Cod al Muncii este un experiment juridic. PNL și PSD au dezbătut acest cod, ne-am întâlnit cu sindicatele, cu patronatele, am vorbit cu ei și de comun acord am luat hotărâri. Oamenii sunt stupefiați și întreabă cum se poate ca prin lege să anulezi voința părților”, a precizat deputatul PNL, Nini Săpunaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?