Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Aviz favorabil pentru proiectul de lege prin care STS trece la MAI


   Guvernul a avizat favorabil proiectul de lege prin care Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) este reorganizat într-un departament care va funcționa în structura Ministerului de Interne. Avizul a fost acordat în ședința de miercuri a Executivului.
   Duminică seara, premierul Victor Ponta a anunțat, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Å¢ării în care președintele Traian Băsescu a precizat că nu se impune să schimbe conducerea Serviciului de telecomunicații Speciale (STS) pentru intervenția în accidentul aviatic din Munții Apuseni, că USL va iniția un proiect de lege prin care STS va trece la Ministerul de Interne și în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență.
   Proiectul de lege stabilește reorganizarea serviciului ca Departament în cadrul MAI și are cinci articole, primul dintre acestea prevăzând că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicații Speciale în cadrul MAI și devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiți și eliberați din funcție de către premier.
   Proiectul de lege privind STS va fi dezbate la Camera Deputaților în procedură de urgență, el urmând să fie analizat în Comisia de apărare a acestui for legislativ, a declarat secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?