Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

DNA nu are nicio probă în cazul ANAF, încearcă arestarea lui Blejnar


Apărătorul avocatului Marius Stăncescu – reținut de procurorii anticorupție în legătură cu o mită de 1,8 milioen de euro, alături de un consilier superior ANAF – a declarat că DNA a pus în discuție „un trafic de influență la domnul Blejnar de o valoare destul de mare, de peste un milion de euro”.
Avocatul Ioan Cazacu, apărătorul avocatului Marius Cătălin Stăncescu, reținut ieri de DNA pentru trafic de influență, a declarat, la ieșirea din sala de judecată de la Curtea de Apel București care dezbate propunerea de arestare preventivă a acestuia, că DNA nu ar avea probe în legătură cu acuzațiile pe care le face.

„Este o încercare disperată a DNA de a fabrica probe în acest dosar, prin alăturarea clientului meu – un avocat și expert în același timp în audit financiar contabil – de o persoană din cadrul ANAF, cu care nu are nicio legătură”, a susținut avocatul Cazacu.
Apărătorul lui Stăncescu a explicat că, în opinia procurorii, ar încerca în acest fel să ajungă la șeful ANAF, Sorin Blejnar.
„Toate lucrurile astea conduc, după opinia mea, la încercarea DNA de a scoate o arestare în condițiile pe care le cunoaștem cu toții”, a spus avocatul.

El a precizat că „s-a pronunțat numele lui Blejnar” dar nu de către clientul său, care nu l-a cunoscut niciodată.
„DNA ar fi afirmat că s-a discutat despre un trafic de influență la domnul Blejnar de o valoare destul de mare, de peste un milion de euro”, a adăugat avocatul Cazacu.
În final, avocatul a ținut să precizeze că din nicio interceptare nu ar reieși că clientul său a pronunțat nume sau funcții de persoane care să-l lege de acest caz.

Referitor la persoana denunțătorului din acest caz – un cetățean italian pe nume Celestini – avocatul Cazacu a spus că acesta este „un personaj cu vechi state la DNA”, afirmând că are și un „dosar activ” pe rolul DNA, în care este cercetat și arată. Potrivit sursei citate, omul de afaceri italian a apelat la DNA ori de câte ori a avut insuccese în afaceri.

Avocatul a susținut că toate aceste denunțuri făcute de cetățeanul italian ar fi fost făcute pentru că acesta să beneficieze de o reducere a pedepsei în eventualitatea în care va fi trimis în judecată în dosarul intrumentat de procurorii anticorupție pe numele său.

Curtea de Apel București judecă, miercuri, propunerea de arestare preventivă a avocatului Marius Cătălin Stăncescu și a consilierului superior ANAF Adrian Nicolae Gavrilă, ambii reținuți pentru trafic de influență.
Consilierul superior în cadrul Agenția Națională de Administrare Fiscală, Nicolae Adrian Gavrilă, a fost reținut, ieri, de procurorii naționali anticorupție, pentru că a pretins mită, în decurs de patru ani, de 1.800.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?