Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Trei actori au fost concediaţi


Trei angajați ai Teatrului Municipal Focșani au fost concediați după ce Consiliul Local a votat modificarea anexelor privind organigrama, statul de funcții și numărul de personal. Astfel, două posturi de actor gradul II (Nadina Damian și Adina Lucaciu) și un post de regizor artistic gradul III (Gina Lazăr) au dispărut de pe scenă. Cei trei artiști au fost prezenți, ieri, în plenul Consiliului Local pentru a-și susține punctul de vedere. Ei susțin că directorul Teatrului, Sorin Francu încearcă transformarea instituției din teatru de proiect în teatru gazdă. „Directorul Teatrului Municipal nu a arătat interes pentru dezvoltarea instituției de cultură. El încearcă transformarea din teatru de proiect în teatru gazdă. Ar fi păcat să pierdem un bun deja câștigat”, a spus actorul Adrian Damian către consilierii locali.
De cealaltă parte, directorul Francu și-a argumentat po-ziția spunând că cei trei nu dovedesc prin activitatea lor că își merită salariul. „Nu este vorba despre transformarea teatrului. Bugetul este foarte redus și nu ne permitem să ținem actori în plus. Persoanele care ocupă cele două posturi de actor gradul II nu au fost distribuite în niciun spectacol în stagiunea actuală, iar persoana care ocupă postul de regizor artistic gradul III nu a montat niciun spectacol”, a declarat Francu în plenul Consiliului Local.
Proiectul de hotărâre a fost aprobat în cele din urmă cu 13 voturi pentru din totalul de 21 de consilieri. Tot ieri a fost aprobat și Regulamentul de organizare și funcționare a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia”. Conform raportului, solicitarea este întemeiată din cauza faptului că Ateneul funcționa pe un Regulament din 2004 care nu mai co-respundea actualelor modificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?