Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Inspectorii de muncă au controlat service-urile auto


   Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea a desfășurat în zilele de 6 și 7 martie o acțiune de control la unitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor, pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele de securitate și sănătate în muncă. Această acțiune a făcut parte dintr-o campanie națională.
    În urma controalelor la 18 angajatori, inspectorii de muncă au sancționat contravențional 10 patroni, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale. „Principalele neconformități constatate au fost: neînmânarea către salariat a unui exemplar din contractul individual de muncă, neîntocmirea sau întocmirea incorectă a evidenței orelor de muncă prestate de fiecare salariat, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentară și repausul săptămânal”, transmite Eliza Botezatu, inspectorul șef al ITM Vrancea.
   În domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii ITM au constatat 27 de deficiențe, printre care: neasigurarea echipamentului individual de protecție, neverificarea modului de utilizare a echipamentelor de muncă electrice, neasigurarea unei instruiri adecvate și neefectuarea unei supravegheri medicale periodice a lucrătorilor. Ca urmare a neconformităților constatate, au fost aplicate 25 de avertismente și două amenzi, în valoare de 5.000 lei. De asemenea, au fost dispuse termene pentru remedierea deficiențelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?