Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Iarna nu se dă dusă: ninsori şi vânt


Meteorologii anunță ninsori și intensificări ale vântului în zilele următoare.
În Vrancea, temperaturile minime anunțate pentru astăzi și mâine sunt cuprinse între -3 și – 5 grade, iar cele maxime între 0 și 1 grad Celsius. De altfel, județul nostru nu a fost ocolit de ninsori, iar stratul de zăpadă a atins între 1 și 10 centimetri, mai gros fiind în zona de munte a județului.
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în Focșani stratul de zăpadă a atins patru centimetri. Meteorologii spun că în zilele următoare, vor fi ninsori și intensificări ale vântului în toată țara. Astfel, vor fi depuneri de zăpadă mai consistente în sudul Banatului, în Oltenia și în zona de munte. Avertizarea meteo este valabilă de astăzi de la ora 02.00 și până mâine, la ora 12.00. De marți noapte și până miercuri la ora 12.00, va ninge în toată țara și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în sudul Banatului, Oltenia și zona de munte.
În regiunile sudice și sud-estice, temporar, vântul va avea intensificări și va viscoli ninsoarea.
Directorul ANM a atenționat cu privire la faptul că zilele de marți și miercuri vor fi „de iarnă autentică”, menționând că ne vom îndrepta spre primăvară abia după data de 10 martie. Acesta a mai menționat că temperaturile scăzute se vor menține până pe 28 februarie și vor începe să crească în perioada 1-6 martie. După data de 10 martie, ne putem aștepta la temperaturi de peste 10 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?