Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Sute de egipteni, daţi dispăruţi după protestele din piaţa Tahrir


Sute de persoane, probabil arestate în timpul manifestațiilor care au dus la înlăturarea președintelui egiptean, Hosni Mubarak, sunt încă date dispărute, a anunțat o organizație pentru apărarea drepturilor omului.
„Sute de persoane au fost reținute, însă informațiile despre numărul lor exact nu sunt complete (…). Probabil se află în custodia armatei”, a declarat Gamal Eid, directorul Rețelei arabe de informare privind drepturile omului.
Eid a cerut armatei egiptene să dea publicității imediat o listă cu persoanele reținute și să respecte drepturile acestora. El a adăugat că forțele armate realizează în prezent „o listă a deținuților, pe baza motivelor arestării (…), dar aceasta nu scuză faptul că nu a anunțat încă numele și locul de detenție”.
Conform definiției ONU, „disparițiile forțate” reprezintă arestări, rețineri sau răpiri, executate de „agenți ai statului sau de persoane sau grupuri de persoane care acționează cu autorizația, sprijinul sau cunoștința statului, urmate de (…) ascunderea detaliilor despre soarta victimelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?