Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Liberalii resping un guvern cu PDL


Parlamentarii Partidului Național Liberal nu vor vota niciun guvern independent propus de președintele Traian Băsescu, a anunțat, ieri, președintele liberalilor, Crin Antonescu. El a precizat, totodată, că PNL nu va participa la nicio formulă de guvernare cu PDL, cu toate că este decis să-și asume responsabilitatea guvernării, dar numai cu partenerii din Uniunea Social-Liberală.
„Nu vom vota nici un premier independent propus de dl. președinte Băsescu nu se știe cu ce susținere politică, cu ce responsabilitate politică, pur și simplu o alegere personală a lui Traian Băsescu”, a subliniat liderul PNL.
Crin Antonescu crede că, dacă va fi desemnat un premier independent, acest lucru va dovedi „incapacitatea grupării PDL – Băsescu – Boc de a găsi pe cineva credibil în fața populației”.
„Ce înseamnă să schimbi un premier, să nu poți oferi din partidul tău o altă variantă? Înseamnă să recunoști, implicit, că în PDL nu există nicio altă persoană care să aibă în termeni cât de cât rezonabili încrederea opiniei publice”, a adăugat președintele PNL.

El a mai spus că, în situația în care se va ajunge la demisia premierului, partidele care compun USL vor participa împreună la discuțiile cu președintele în vederea desemnării unui nou prim ministru.
„PNL rămâne la fel de hotărât și la fel de dispus să-și asume responsabilitatea guvernării, dar numai împreună de această dată, cu partenerii din această coaliție. Nu fugim de această responsabilitate, ba chiar unul din motivele pentru care noi am grăbit formarea acestei Uniuni a fost acela că e imperios necesar pentru România să înlăturăm această putere cât mai repede și să avem o guvernare responsabilă pe care considerăm că împreună putem să o oferim”, a susținut liderul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?