Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Juristul ITM, la un pas să fie lovit de un avocat


Limbajul neadecvat și amenințările și-au făcut loc chiar și în sălile de judecată. Nu este vorba despre un deținut cu un grad scăzut de cultură și comportament defectuos, nu este vorba despre un inculpat nemulțumit de cursul judecății, ci despre conflictul dintre un avocat și un jurist, care era cât pe ce să se termine cu o altercație în toată regula. 

Conflictul a avut loc pe 27 ianuarie, în timpul procesului dintre un agent comercial, reprezentat de avocatul Nicușor Å¢urcanu, și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea, reprezentat de juristul Marian Chiriac. Miza în proces era anularea unei amenzi primite de agentul economic, în valoare de 3.000 de lei. Juristul ITM susține că avocatul a avut o atitudine vulcanică, ce nu își găsea locul în sala de judecată. „Mi-a adresat un limbaj care nu avea legătură cu cauza. Mi-a zis să-mi fie rușine că m-am prezentat în instanță și că ITM Vrancea face abuzuri. Nu m-a înjurat, dar mi-a zis că merităm să ni se taie gâtul de agenții economici pe care îi controlăm”, ne-a declarat Marian Chiriac, care a adăugat că avocatul l-a amenințat că îi dă un pumn în gură. „Eu nu i-am răspuns. La sfârșit m-a amenințat că mă pocnește. A spus că îmi dă un pumn în gură”, povestește Chiriac. Avocatul Å¢urcanu nu a dorit să comenteze acuzațiile pe motiv că are probleme în familie. „Nu am ce să comentez. Am o problemă cu mama și asta mă preocupă acum”, a precizat el. Mai împăciuitor a fost Ticu Burcă, decanul Baroului de Avocați Vrancea, care a pus această ieșire pe seama unor stări de moment. „Cred că ar trebui să-și ceară scuze (n.r. Nicușor Å¢urcanu). O să-l caut și o să discut cu el. E cazul să își ceară scuze. Probabil a fost un moment mai încordat”, a fost de părere decanul Burcă.
Cu toate că la momentul incidentului juristul Chiriac era hotărât să depună plângeri la Judecătoria Focșani și Baroul Vrancea, acum s-a mai liniștit. „Trebuie să vorbesc și cu conducerea instituției. Timpul mai sfruntează din supărare”, ne-a spus Marian Chiriac, care susține că a fost luat pe nepregătite de colegul avocat, pentru că nu știa că „în instanță este ca pe câmpul de luptă”. „O să încerc să evit asemenea evenimente, pentru că nu vreau să fiu părtaș la astfel de fapte”, a conchis juristul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?