Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Fiscul a recuperat peste 3 milioane lei


Inspectorii fiscali vrânceni au recuperat, în luna ianuarie, peste 3 milioane lei de la firmele care nu și-au plătit taxele și impozitele către bugetul de stat. Reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Vrancea au precizat că, în urma celor 205 verificări, s-au constatat diferențe de impozite, taxe, contribuții sociale în valoare de peste 2,2 milioane lei, la care se adaugă accesorii în valoare de 714 mii lei și amenzi contravenționale de 96 mii lei. Din cele 205 verificări, 139 verificări au fost efectuate la contribuabili persoane juridice, iar 66 la contribuabili persoane fizice.
„În acțiunile de inspecție desfășurate, organele de specialitate din cadrul Acti-vității de Inspecție Fiscală Vrancea au constatat nerespectarea prevederilor legale în domeniul fiscal în principal la agenții economici care desfășoară activitate în domeniul comerțului en-gros, al construcțiilor, al agriculturii, al masei lemnoase și al comerțului cu amănuntul”, au precizat finanțiștii vrânceni.
Amenzile au fost aplicate pentru declararea în mod eronat la organul fiscal teritorial a impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate bugetului general consolidat, ne-respectarea prevederilor Mi-nisterului Finanțelor Publice referitoare la întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operațiunile efectuate, respectiv pentru neefectuarea inventarierii. Alte sancțiuni au fost aplicate pentru nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declarațiilor recapitulative sau depunerea de astfel de declarații cu sume incorecte ori incomplete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?