Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Ardeiul iute


Ardeiul iute are ca factor curativ fructul.
Afecțiuni pentru care se recomandă:
Se folosește în artrite, poliartrite reumatoide, la masaj ușor în nevralgie și în crizele de lomboscia-tică, pe articulațiile dureroase, în cazul sechelelor rămase din traumatisme mai vechi. Pe perioada anotimpului rece, va fi de un real ajutor persoanelor friguroase, care au extremitățile corpului reci, cu circulația slabă.
 
Prezentare generală
Ardeii iuți sunt fructele unor plante tropicale și poartă o energie creativă. Din verzi, ei devin galbeni și apoi roșii pe măsură ce se coc, și atât varietățile iuți, cît și cele dulci susțin vitalitatea și creșterea. Pentru maxime beneficii esoterice, ardeii iuți ar trebui consumați cruzi, murați sau ușor copți, dar niciodată fierți.
 
Calități curative și acțiune farmaceutică:
Are efecte excelente antireumatice, de intensificare a circulației sanguine periferice și de redare a mobilității articulațiilor.
 
 Recomandări:
 – unguent din ardei iute împotriva artritelor, poliartritelor; nevralgii; lombosciatică; circulație slabă.
 
Precauții, contraindicații și alte comentarii
Acest unguent nu este suportat de toată lumea, capsicina din ardeiul iute putând declanșa reacții alergice severe. Din acest motiv, înainte de a folosi unguentul, se va face o probă, întinzându-l pe o porțiune mică de piele. Dacă apar inflamații, senzații de mâncărime sau usturime intensă înseamnă că aveți sensibilitate alergică la acest produs și, în consecință, nu îl veți utiliza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?