Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Oameni de știință au identificat stările spectatorilor în cinematograf analizând aerul din sală


Aerul pe care îl respiră telespectatorii în sala de cinema poate oferi un indiciu dacă publicul consideră filmul incitant, amuzant sau plicticos, potrivit unei descoperiri a unor oameni de știință din Germania, scrie DPA.
Dacă o scenă dintr-un film este incitantă, spectatorii sunt încordați, devin agitați și respiră mai repede. Ca urmare, nivelele de dioxid de carbon și de izopren din sala de spectacole cresc, se arată într-un comunicat al Institutului Max Planck pentru Chimie. Semnalele chimice erau atât de clare încât oamenii de știință au putut stabili din nivelele diferitelor substanțe măsurate în aerul din sală dacă o scenă din filmul respectiv a conținut dialog, luptă sau dacă a fost un moment comic. Experimentul a fost realizat pe baza a 16 filme, printre care ”The Hobbit” sau ”The Secret Life of Walter Mitty”.
    Franciza ”The Hunger Games” a oferit rezultate clare, potrivit chimistului Jonathan Williams. Scena în care protagonista Katniss Everdeen, interpretată de Jennifer Lawrence, se luptă pentru a rămâne în viață a determinat creșterea nivelului anumitor substanțe în aerul din sală, se arată în comunicatul institutului. Oamenii de știință consideră că aceste descoperiri ar putea veni în sprijinul industriei de publicitate pentru estimarea, relativ rapidă, a feedbackului emoțional al publicului față de anumite mesaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?