Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Inspectorii fiscali îi verifică pe vrâncenii care „ies în faţă“


Vrâncenii cu venituri mari și care „ies în față” vor fi urmăriți și controlați de inspectorii fiscului din cadrul unui birou înființat special la Finanțele vrâncene. Åžefii fiscului spun că vor fi verificate persoanele care „au venituri a căror sursă nu a fost identificată”. Nu se știe cu exactitate ce vor face inspectorii fiscali pentru că, deocamdată, nu a fost comunicată fișa postului de la conducerea centrală a Ministerului Finanțelor Publice.
Directorul executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice, Ion Ghionea, a declarat că noul birou a fost înființat în urma modificării Codului fiscal și introducerii unui articol nou la capitolul Impozit pe profit, respectiv „Definirea și impozitarea veniturilor a căror sursă nu a fost identificată”. Astfel, orice venituri constatate de organele fiscale, în condițiile Codului de procedură fiscală, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 16% aplicată asupra bazei impozabile ajustate pe baza procedurilor și metodelor indirecte de reconstituire a veniturilor sau cheltuielilor. „Urmează să fie primită fișa postului pentru a trece la treabă. Deocamdată nu știm cum se va proceda, probabil că vor fi vizate persoanele care «ies în față»”, a afirmat directorul Ghionea.

„Praf în ochii celor de la FMI și Uniunea Europeană”

Înființarea unui birou pentru depistarea persoanelor cu venituri ilicite la nivelul DGFP nu va rezolva problema averilor dobândite ilegal, a acuzat deputatul liberal Nini Săpunaru. În cadrul unei conferințe de presă, deputatul liberal a arătat că ordonanța prin care se dorește verificarea ave-rilor este un simulacru de act normativ, „praf în ochii celor de la FMI și Uniunea Europeană”. „Am spus de mai multe ori că nu cu cei de la ANI se rezolvă problema averilor ilicite ci cu contabilii cu mânecuțe. Trebuie introdusă declarația de impozit pe venitul global. Așa, ei se fac că fac „, a afirmat deputatul Nini Săpunaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?