Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Un copac a lăsat în beznă 11localităţi


Un bărbat din Poiana Cristei a lăsat în beznă sute de familii din 11 localități vrâncene după ce copacul pe care îl tăia a căzut peste un stâlp de  20 kV. Evenimentul a avut loc ieri dimineață iar electricienii estimau că, din cauza condițiilor meteo și a terenului moale care împiedica accesul utilajelor grele, avaria ar putea fi soluționată chiar și în 2-3 zile. Conform reprezentanților Sucursalei de Distribuție Focșani a Societății Electrica Muntenia Nord, incidentul a avut loc pe proprietatea lui Toader Nișcoveanu. Acesta a fugit imediat după ce copacul pe care îl tăia a căzut peste stâlpul de electricitate.
„Inițial au fost afectate 27 puncte de transformare care alimentează 11 localități din comunele Poiana Cristei și Gura Caliței dar și localitățile Cotești și Budești. După intervenția echipelor noastre am reușit reluarea furnizării energiei electrice în Cotești și Budești.  Un echipaj AISE a ajuns la fața locului pentru montarea unui stâlp nou dar terenul este moale și nu știm dacă macaraua poate interveni pentru montarea stâlpului. Încercăm să realizăm o soluție provizorie astfel încât să reluăm furnizarea de electricitate încă din această seară  dar  se poate întârzia chiar și 2-3 zile dacă utilajele nu pot interveni”, a declarat directorul Sucursalei de Distribuție, Costică Dodu.
Costurile estimate pentru intervenția de ieri sunt estimate la zeci de milioane de lei vechi și ar urma să fie suportate de bărbatul din Poiana Cristei. Reprezentanții Electrica au precizat că un incident similar a avut loc la sfârșitul anului trecut când un bărbat din Vitănești a tăiat un copac fără să țină cont că acesta urma să cadă peste un stâlp de electricitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?