Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Expoziţie tradiţională în şcoală


La Grupul Åžcolar Industrial din Mărășești a fost inaugurată o expoziție de obiecte tradiționale, ce va încânta ochii și inimile elevilor până pe 24 ianuarie, când se celebrează 152 ani de la Unirea Principatelor Române. Costume populare frumos brodate, dar și obiecte casnice specifice vremurilor în care au trăit străbunii noștri, înfrumusețează, în aceste zile, holul instituției de învățământ din Mărășești. Multe dintre exponate sunt vechi chiar și de 80 de ani și mai pot fi admirate doar în muzee. Pentru curioși, expozanții au așezat un fier de călcat, centuri lucrate manual sau marame, care au fost purtate cândva de femei.
Expoziția a fost posibilă cu sprijinul câtorva profesori, care au adunat aceste obiecte de la bunicii din localitățile Câmpuri sau Soveja. Prin această expoziție cadrele didactice au vrut să le arate copiilor și tuturor celor interesați cât de frumoase erau tradițiile românilor de altădată. Coordonatorii acestei expoziții sunt profesoara Sanda Burlacu, Maria Munteanu- director adjunct al Grupului Åžcolar din Mărășești, Lavinia Åžerbu- coordonator de proiecte educaționale și Silvia Oancea- directorul Grupului Åžcolar din Mărășești.
Expoziția se va încheia cu un spectacol de zile mari, oferit de elevii talentați ai claselor primare, care va avea loc la Casa de Cultură din localitate. Aceștia au pregătit pentru ziua de luni, 24 ianuarie, o piesă de teatru, în vreme ce elevii de liceu sunt invitați să ia parte la un interesant simpozion organizat, de asemenea, la Casa de Cultură și primăria din Mărășești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?