Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Ponta: PSD şi ACD vor avea un proiect pentru alegerea primarilor


Președintele PSD,Victor Ponta, a declarat, ieri, după ședința BPN, că PSD și Alianța de Centru -Dreapta (ACD) vor iniția, în urma consultărilor, proiecte comune de modificarea legilor electorale, dar că votul decisiv aparține majorității proguvernamentale din Parlament.
Ponta a precizat că în discuțiile cu PNL și PC nu s-a stabilit încă un punct de vedere comun în ceea ce privește eventualele modificări la legile electorale.
El a menționat, răspunzând unei întrebări, că nici măcar la nivelul conducerii PSD nu s-a luat o decizie cu privire la modificarea legislației electorale susținute de social-democrați.
„Vom vorbi cu toți colegii, să vedem care este soluția cea mai bună și mai ales să vedem ceea ce își doresc oamenii, cum doresc ei să voteze, dacă vor un tur sau două tururi. Preocuparea noastră principală este cum să facem ca la alegerile următoarea PDL și Traian Băsescu și cei ai lor să nu mai cumpere voturi, să nu mai fraudeze voturi. Dacă oprim fraudarea și cumpărarea de voturi practicată de PDL, în orice fel de sistem, cu un tur, cu două, cu trei, majoritar, pe listă, unonimal, vom câștiga alegerile”, a susținut Ponta.

El a menționat că în discuțiile cu PNL s-a ajuns doar la „un acord de principiu” în ceea ce privește legile electorale, și anume că PSD și Alianța de Centru-Dreapta (ACD) vor construi un proiect comun privind alegerile locale, parlamentare și prezidențiale.
„În același timp însă, în structura actuală a Parlamentului, poziția noastră este importantă, însă nu este decisivă. Decisiv este ceea ce își dorește majoritatea”, a precizat Ponta.

El a adăugat că și în ceea ce privește modificarea Constituției PSD și PNL vor avea un proiect comun, însă nu dispun de majoritatea parlamentarilor.
„Depunem împreună cu ACD un proiect comun al opoziției pentru schimbarea Constituției. Există și un proiect al lui Traian Băsescu și al PDL și acolo, ca și la legile electorale, balanța va fi înclinată de UDMR”, a precizat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?