Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Propunere pentru scutirea de penalizări a firmelor care îşi achită datoriile


Senatorul PSD Marius Sorin Bota i-a solicitat, ieri, ministrului Finanțelor Publice, Sebastian Vlădescu, să negocieze cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană posibilitatea de a emite o ordonanță de urgență prin care să se scutească de la plata penalizărilor firmele care își plătesc datoria curentă în termen de șase luni.
„În acest fel, vor fi salvate mii de firme, iar bugetul va încasa sume considerabile. Majoritatea datoriilor au fost generate direct sau indirect tot de stat prin neplata la timp a facturilor către furnizorii de servicii, produse sau lucrări publice – obicei vechi și nesănătos al companiilor de stat, al autorităților publice centrale și locale -, iar firmele care au avut contracte directe cu statul au antrenat astfel mii de firme pe orizontala economiei”, a punctat Bota, într-o scrisoare deschisă transmisă ministrului Finanțelor.
Senatorul PSD susține că scutirea de la plata penalizărilor ar fi o măsură extrem de importantă pentru firmele serioase, multe dintre ele ajungând să aibă datorii din cauza neplății la timp de către stat a facturilor către furnizori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?