Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Chilipiruri la licitaţiile Fiscului


Amatorii de lucruri ieftine își pot face cumpărăturile la prețuri reduse cu până la 50% de la licitațiile organizate de Fiscul vrâncean. Doar în această săptămână sunt scoase la vânzare autoturisme, autoutilitare, aparate de aer condiționat, apartamente, terenuri, clădiri. Pe lista de obiecte scoase la vânzare de la datornicii la buget se mai află aparatură folosită în cabinetele de înfrumusețare și chiar un cuptor de la SC Laminate. Prețurile sunt atractive, de la 200 lei un aspirator sau 500 lei o centrală termică.

Executorii fiscului nu iartă nimic atunci când trebuie să recupereze bani de la dator-nici. Prețurile sunt reduse cu până la 50% încât amatorii de chilipiruri pot face o afacere bună la licitațiile organizate de Direcția Generală a Finanțelor Publice. Printre obiectele ce pot fi cumpărate la prețuri mici se află chiar și aparatura folosită în cabinetele de înfrumusețare.
La licitația din 14 ianuarie, Fiscul vinde un aparat Ultratone Excel Pro la un preț de pornire a licitației de 8.750 lei. Prețul unui asemenea aparat la furnizor depășește 5000 euro, adică  peste 20.000 lei. Este un aparat care folosește procedeele de electrostimulare pentru slăbit și tonifiere. Se folosește pentru lifting facial non-chirurgical, hidratarea, tonifierea și întreținerea feței.
„Este un aparat pentru terapii de estetică facială și corporală care folosește cel mai revoluționar concept: sistemul de stimulare bioptică, sistem în care sunt combinate proprietățile energizante și cicatrizante ale razelor optice, cu biostimularea dată de curentul electric, cu microcurentul pentru reîntinerire și cu transmiterea ultrasunetelor. Ultratone Excel Pro emite 44 tipuri de unde în concordanță cu impulsurile biolo-gice naturale, folosind un adevărat „cod trofic”. Aceste unde acționează precum stimulii corporali produși de creier, formând împreună un „alfabet” electric biologic”, se arată în prezentarea acestui aparat.
Amatorii de imobiliare pot cumpăra, pe 10 ianuarie, un apartament în Focșani, cu o suprafață de 51 mp, la un preț de pornire de 127 mii lei.

Aspirator la 200 lei

Cei interesați de electrocasnice pot merge la licitația din 14 ianuarie când sunt scoase la vânzare câte un aspirator, aparat mochete și  monodisc, la prețuri reduse cu 50%. Aceasta înseamnă că aspiratorul costă minim 200 lei iar monodiscul ajunge la 300 lei. La aceste prețuri se adaugă TVA-ul de 24%.
Pe lista bunurilor ieftine care pot fi achiziționate de la licitațiile fiscului se află frigidere, aparate de aer condiționat, friteuză pentru gogoși, mixer, centrală termică. Pentru frigider este un preț de pornire de 230 lei în timp ce centrala termică ajunge la 500 lei iar mixerul la 540 lei. Acestea sunt prețuri reduse cu 50%. O ladă frigorifică se vinde cu minim 532 lei, un grill cu o mie de lei iar o vitrină pizza ajunge la 600 lei. Pe 12 ianuarie, AFP Mijlocii vinde un cuptor cu propulsie de capacitate 80 tone la un preț de pornire de 1,1 milioane lei de la SA Laminate.

Autoturisme și autoutilitare la 3 mii de euro

Tot pe 14 ianuarie este scoasă la licitație o autoutilitară Volkswagen la un preț redus cu 50%, respectiv 12.832 lei, adică mai puțin de 3000 euro. La acest preț se adaugă un Tva de 24%. O altă utilitară, Renault Trafic are un preț de pornire de 3.766 lei. Pentru cei care vor să își cumpere un autoturism, fiscul vinde două Cielo, de la o firmă de taxi. Cel mai mic preț de pornire, în acest caz, este de 6.323 lei. La administrația Finanțelor Publice Adjud, pe 14 ianuarie, se vinde un autoturism Toyota la un preț de 37.709 lei, un Aro la 4.234 lei.

Confecții și jucării

Din oferta fiscului nu lipsesc confecțiile și jucăriile la un preț de pornire de 18 mii lei. Cei care vor să își amenajeze un bar se pot dota tot pe 14 ia-nuarie. O canapea de bar are un preț minim de 2.665 lei, o incintă acustică pleacă de la 1.575 lei iar un video proiector de la 200 lei. De asemenea, un aparat de cafea costă minim 625 lei, un aparat de aer condiționat are prețul de pornire de 281 iar un TV plasmă de 1.706 lei. De asemenea, fiscul mai vinde elevator, tocător cu jgheab, instalație însăcuit îngrășăminte, complex uscare deșeuri.

Licitațiile nu sunt profitabile

În ciuda prețurilor mici, finanțiștii spun că vânzările prin licitație publică a bunurilor datornicilor nu aduc foarte mulți bani la bugetul general consolidat. În plus, din cauza crizei economice, fiscul nu mai are mare succes la vânzarea bunurilor imobile, respectiv case, clădiri, terenuri, care, de obicei, au o valoare foarte mare. Chiar dacă economiile din bănci ale vrâncenilor se mențin la peste 1,2 miliarde lei, oamenii de afaceri se tem că această criză se va prelungi și nu vor să investească acum.
„Cele mai mari încasări sunt în urma aplicării măsurilor de comunicare a somaților, blocarea conturilor bancare. Circa 3% din încasări sunt în urma vânzării la licitații publice a bunurilor datornicilor. Cele mai căutate sunt bunurile mobile, în special după ce valoarea se reduce la 75-50% din prețul inițial”, a afirmat directorul executiv al DGFP, Eugen Ciorici.

Aparat termosudură – 400 lei, bormașină – 678 lei, pompă vid- 400 lei, aparat sudură – 128 lei, flex – 112 lei, manometru – 64 lei, trusă aer comprimat – 640 lei

452 de firme au dat faliment

452 de firme vrâncene au dat faliment în 2010. Potrivit unei situații a Oficiului Registrului Comerțului, cele mai multe firme au fost declarate falimentare în luna ianuarie când au fost constatate 94 de cazuri. În luna noiembrie a fost declarat falimentul pentru 75 firme. Tot în perioada ianuarie – noiembrie 2010 au fost radiate voluntar nu mai puțin de 1.778 de societăți comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?