Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Accidente provocate de zăpadă


Trei persoane au ajuns la spital aseară, fiind victimele unui accident de circulație produs în apropiere de Cosmești, în județul Galați. Åžoferul unui autoturism Opel, care venea din direcția Te-cuci, nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil alunecos, a pierdut controlul volanului și a intrat în impact frontal cu un autobuz marca BMC, care circula regulamentar pe contrasens. Deși la fața locului s-au deplasat cei de la descarcerare, intervenția lor nu a mai fost necesară, întrucât victimele au fost scoase dintre fiarele contorsionate de cei prezenți la fața locului. Doi pasageri ai autoturismului Opel, dar și unul din autobuz, care a fost zgâriat la nas, au fost transportați la Spitalul Județean din Focșani.
În după amiaza zilei de ieri, s-a circulat greu atât în municipiul Focșani, cât și în județ. Åžoferii neatenți au pățit-o, pentru că cei care ar fi trebuit să acționeze pentru curățarea drumurilor și-au făcut apariția cu întârziere. Aseară, trei tamponări s-au produs pe Bulevardul București din Focșani, după ce șoferii nu au păstrat o distanță corespunzătoare în mers, față de mașinile care erau înaintea lor. În urma tamponărilor, au rezultat doar pagube materiale. Traficul a fost blocat pe sensul de mers către Sud. Potrivit polițiștilor, până la momentul producerii celor trei tamponări, reprezentanții Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei Focșani nu ieșiseră în trafic pentru a împrăștia material antiderapant, deși primiseră solicitări în acest sens. Prima solicitare s-a făcut în jurul orei 16.00, iar până la ora 17.00 nicio mașină de la deszăpezire nu ieșise în trafic pentru a curăța stratul de zăpadă depus pe asfalt.
Nici în judet nu s-a circulat mai bine. Zăpada a creat mari probleme în trafic. Ieri după-amiază, utilajele de la deszăpezire nu au putut face față ninsorii abundente. „Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ. Utilajele de la deszăpezire nu au putut face față, în 10 minute după ce s-a curățat, zăpada era la loc, pentru că a nins abundent. Le recomandăm șoferilor să circule cu prudență, să păstreze o distanță cât mai mare față de autoturismele care circulă înaintea lor și să evite să efectueze manevre periculoase”, a afirmat comisarul șef Adrian Huzum, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?