Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Spasmofilia


Definită din punct de vedere medical, spasmofilia este o hiperexcitabilitate neuromusculară esențială. Având în vedere cei peste 400 de mușchi care alcătuiesc corpul uman, ne putem imagina răspândirea acestei maladii în organism: de la simplele crampe în stomac, la senzația de prăbușire, de la dureri dorsale, la palpitații. Oligoelementele, plantele medicinale dau un răspuns terapeutic armonios.
La baza tratamentului stau două elemente:
1. magneziul, care combate în mod eficient hiperexcitabilitatea cu acțiune sensibilă asupra oboselii de dimineață
2. litiul, care intervine asupra angoasei, în tulburările somatice, cele ale somnului.
Alte oligoelemente cum ar fi manganul, zincul, potasiul sunt prescrise ca o completare pentru acțiunea asupra simptomelor caracteristice spasmofiliei. Magneziu-cobalt este indicat pentru tratarea co-litelor somatice, a migrenelor, a spasmelor digestive. Numeroase plante medicinale sunt un arsenal terapeutic major.
Ceaiul de melisă ameliorează anxietatea, insomnia; măceșul are efecte pozitive asupra tulburărilor de ritm cardiac; valeriana reechilibrează sistemul nervos; uleiul din flori de portocal amar combate hiperexcitabilitatea legată de stres. Acest tratament completat cu practicarea unui sport, dă un rezultat bun.
 
Dietă
Cură de sucuri, crudități, timp de 2 luni, într-un regim de refacere, timp de 5-7 zile pe lună. Se consumă complexul vitaminic din grâul încolțit, sau 6 linguri de tărâțe de grâu pe zi. Se consumă suc de orz verde, pulbere de coada calului. Se face cură cu polen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?