Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ciorbă de burtă


Ingrediente:
1,2-1,5 kg burtă de vită
2 morcovi
1 ceapă mai mare
1 păstârnac
1 ardei gras
50 g țelină, câteva frunze de țelină cu codițe
1 legătură leuștean
2 litri borș
4-5 lingurițe bicarbonat
50 ml oțet
2 cuburi/lingurițe concentrat vită
1 gălbenuș
2-3 linguri smântână
sare, piper, zahăr după gust
Mod de preparare:
Se presară burta cu bicarbonat, se freacă puțin cu mâna și se toarnă peste ea oțetul. Se va forma o spumă abundentă care o albește, o curăță și scoate mirosul. Se spală bine și se pune la fiert în 5 litri de apă rece cu puțină sare, aproximativ 1 oră la foc mic. Între timp, se curăță legumele și se pun la fiert întregi peste burtă, împreună cu frunzele de țelină tăiate bucăți. După încă 30 minute, stingeți focul și lăsați să se răcorească. Strecurați zeama și apoi tocați mărunt legumele, iar burta o tăiați fideluță foarte subțire. Adăugați legumele și burta peste zeama strecurată și puneți din nou la fiert la foc mic încă 30 minute. Separat, puneți la fiert borșul să dea 2-3 clocote și adăugați-l peste ciorbă împreună cu concentratul. Dregeți gustul de sare, piper, eventual și puțin zahăr (cine dorește), leuștean tocat. În supieră, amestecați smântâna cu gălbenușul, puțin oțet, până se omogenizează bine, apoi puneți ciorba. Garnisiți cu frunzulițe de leuștean. Cine dorește o mai poate acri la masă cu oțet, mai poate adăuga smântână și ardei iute.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?