Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Petrecerile de sfârşit de an de la birou, motiv de infidelitate


Un sondaj a dezvăluit că 40 la sută din spanioli sunt infideli perechii lor. Petrece-rile de sfârșit de an de la birou ar putea fi un motiv pentru ‘a călca strâmb’. Însoțirea acasă a unei colege, o privire mai intensă, un sărut în colțul gurii și o despărțire în pragul ușii, nu par o infidelitate. Dar a trece pragul și a ajunge cu colega în pat, este o infidelitate în toată regula. Este ceea ce au declarat 92 la sută dintre spaniolii, care au participat la sondajul realizat de Institutul Ipsos, notează marți ziarul La Razon.
Termenul folosit contează mai puțin, având în vedere că 40 la sută admit că au ‘păcătuit’ ori sunt capabili să o facă. De fapt nu toți au curajul să mărturisească: 17 la sută au spus clar da, în timp ce 23 la sută au declarat că ‘s-ar putea’… În orice caz, toți cei chestionați au mărturisit că nu pot lipsi de la petrecerile de la firmă de sfârșit de an, pentru că ‘din cei 10 aflați în sală, cu patru s-ar putea simți bine’. Åži atmosfera poate avea un rol important, muzica, dansul și băutura îi fac pe oameni mai relaxați și să se uite cu alți ochi la colegul sau colega de serviciu, explică Laura Rico, psiholog specialist în sexologie. ‘Băutura și lăsatul în voia dansului sunt amestecul perfect pentru acele persoane care în alte împrejurări nu ar îndrăzni să facă vreun gest deplasat, știind că acasă îi așteaptă cineva’, este de părere și Antonio Casaubon, președintele Federației Latino-americane de Sexologie. Deși mulți au avut o părere rezervată spunând că totul depinde de circumstanțele în care ‘se trece la acțiune’, 15 la sută au declarat că ‘au călcat greșit chiar dacă își iubesc soția’.

***

Există multe perechi clasice care nu tolerează niciun tip de apropiere și altele interdependente la care predomină aspectul emoțional mai presus de cel fizic și care pot face unele concesii. Din această ultimă categorie fac parte cei care permit contactul sexual, deoarece pentru ei a înșela înseamnă mai ales a se îndrăgosti, iar o aventură de o noapte nu implică și factorul emoțional. Există și persoane pentru care infidelitatea aduce un suflu nou, o picanterie în viața conjugală, pe care o consideră astfel mai suportabilă, este de părere psihologul Casaubón. Un lucru remarcat în schimb la spa-niolii este toleranța lor față de infidelitate: 57 la sută afirmă că sunt capabili să ierte infidelitatea ‘partenerului’ său. Mai mult chiar, dintre aceștia 12 la sută au declarat că deja au făcut-o. Åži un amănunt, mai mult ei decât ele. Vârsta este, de asemenea, un factor important în acordarea iertării, având în vedere că cei de peste 35 de ani sunt mai înclinați către iertare, în timp ce tinerii au o viziune mai idealizată. Pentru experți, problema este faptul de a ‘considera sexul ca o activitate ce produce plăcere’. Partea fizică și plăcerea sunt importante, dar dacă ne bazăm doar pe asta ‘până la urmă ne plictisim’, conchide Casaubon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?