Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Chifteluţe indiene din pâine


Ingrediente:
4 cartofi medii
1 morcov
100 g de mazăre
1 ceapă
4-5 ardei iuți, tocați
sucul de la o lămâie
1 linguriță de ghimbir uscat
20 felii de pâine toast HapiHap, orice sortiment
ulei pentru prăjit
sare
coriandru sau pătrunjel tocat
 
Mod de preparare:
Fierbeți cartofii în coajă, decojiți-i și pasați-i grosolan. 
Tăiați fin morcovii și gătiți-i împreună cu mazărea până se înmoaie (la cuptorul cu microunde sau prin fierbere). Mixați cu cartofii. Tocați ceapa și ardeii iuți fin. Încingeți puțin ulei și sotați ceapa până devine translucidă, adăugați ardeiul iute și ghimbirul. Luați de pe foc, adăugați la amestecul de cartofi împreună cu coriandrul, sarea și sucul de lămâie. Amestecați bine cu legumele pasate și formați 20 de bile micuțe cu acest amestec. Puneți-le deo-parte. Pregătiți o farfurie cu apă și înmuiați câte o felie de pâine, pe ambele părți, în apa din farfurie. Încercați apoi să scurgeți excesul de apă prin presarea feliei între mâini, fără să stricați forma feliei de pâine. Acum puneți o bilă de legume în mijlocul feliei și înfășurați-o cu pâinea, apăsând-o până obțineți un bulgăre. Continuați procesul până terminați bilele de legume. Prăjiți chifteluțele până se rumenesc ușor.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?