Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Tratamentul varicelor


Dilatarea permanentă și patologică a venelor se datorează pierderii tonicității pereților. Varicele apar între 20-40 ani, fiind mai frecvente la femei. Se recomandă ceaiuri, comprese, apiterapie, gimnastică medicală și tratament fizio-balnear. Un prim remediu sînt frunzele de varză, care, aplicate pe varice, au acțiune decongestionantă. Mai sînt indicate și în senzațiile de „gambe grele”. Se aplică 2-3 straturi de frunze proaspete, ușor zdrobite, care se țin sub comprese toată noaptea. Se leagă fără a se strînge prea tare.
Argila este un alt remediu împotriva varicelor. Amestecată cu apă pînă se obține o pastă moale, se aplică pe părțile bolnave unde se ține 3 ore. Se îndepărtează dacă apare senzația de frig sau durere. Foarte eficient este și oțetul de mere. Acesta se aplică seara și dimineața pe zona varicoasă. Se masează ușor cu palma, de la genunchi pînă la degetul mare de la picior. Intern, se iau cîte două lingurițe de oțet de mere într-un pahar cu apă.
Nu uitați de regimul alimentar. Beți multe sucuri, în special de lămîie, luați laxative ușoare și consumați cît mai multe legume și fructe. Masajul se face în fiecare dimineață și seară cu suc de lămâie și este benefic. Compresii cu argilă, se pun de două ori pe săptămână noaptea, de la gleznă până la genunchi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?