Ingrediente:
150 g gris
2 ouă
1 budincă de vanilie
200 g zahăr
1 l lapte
2-4 mere
1 zahăr vanilat
nucșoară/ coajă rasă de la o portocală
Mod de preparare:
Se pun 500 ml de lapte la fiert împreună cu zahărul vanilat și coajă de la o portocală/nucșoară.Când începe să fiarbă se lasă la foc mic și se pune în ploaie grisul, se amestecă continuu până începe să se îngroașe, dar nu prea tare.Se lasă la rece aroximativ 10 min. Budinca se prepară conform instrucțiunilor de pe plic unde se adaugă cele 2 gălbenușuri și se amestecă bine, iar compoziția obținută se amestecă bine cu grisul. Albușurile de bat spumă împreună cu 100 g de zahăr, apoi se adaugă peste gris, iar în final iese un ” terci „. Într-o oală se caramelizează 100 g zahăr. Când e gata, zahărul caramelizat se lasă la rece, apoi se așează felii de mere, peste care se toarnă ” terciul ” obținut anterior. Se bagă la cuptor la foc mic pt 45 de minute. Budinca obținută se scoate după ce s-a răcit complet, întorcând oala cu susul în jos. Se poate orna cu frișcă.
Poftă bună!