Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Apă, canalizare şi gaze pentru odobeşteni


Primăria orașului Odobești a început implementarea a două proiecte de infrastructură, care necesită un volum mare de muncă și creează unele inconveniente pentru cetățenii care locuiesc la curte. Realizarea aducțiunii de gaze naturale, reabilitarea & modernizarea întregii rețele de canalizare și apă potabilă vor transforma orașul Odobești într-un mare șantier pentru următorii 2-3 ani.
„Am început etapa a II-a la aducțiunea de gaze naturale, lucru care creează disconfort locuitorilor pentru faptul că, cel puțin o zi, timp în care se sapă șanțul și se introduce conducta de gaze, proprietarii vor intra cu greu în curte cu mașinile particulare. De aceea, îi rog pe locuitorii din Unirea și cei din cartierul Caragea, pe unde va trece rețeaua de aducțiune de gaze naturale, să manifeste înțelegere pentru că fără sacrificii nu putem rezolva nimic”, a declarat primarul Daniel Nicolaș. El a precizat că și proiectul de modernizare a rețelelor de apă potabilă și canalizare se desfășoară cu rapiditate în tot orașul. „S-a semnat contractul și s-a făcut organizarea de șantier. Practic au început lucrările la cel mai mare proiect implementat vreodată la Odobești. De aceea, și volumul de lucrări va fi pe măsură. Sunt zeci de kilometri de conducte care trebuie înlocuite. Asta înseamnă zeci de străzi unde vor fi săpate șanțuri pentru a înlocui aceste țevi. Åžtiu că locuitorilor le va fi greu în anumite momente când se va bloca parțial accesul pe unele străzi sau nu vor putea intra cu mașina în curte, dar numai cu înțelegere vom putea moderniza orașul astfel încât în 2-3 ani să finalizăm modernizarea tuturor rețelelor de apă potabilă și canalizare și toate locuințele să fie racordate la rețele”, a mai spus primarul Nicolaș.
De reținut că apa potabilă în Odobești a fost introdusă acum un secol de primarul Manea Băiatu.
O a doua etapă de modernizare a orașului a fost în timpul regimului comunist, între anii 70- 80, când au fost construite blocurile din centrul orașului și amenajată o stație de epurare care nu a funcționat niciodată. Proiectul actual, finanțat din fonduri structurale, prevede racordarea tuturor locuințelor la apă și canalizare și construcția unei stații de epurare. „Așadar, 2-3 ani de sa-crificii și odobeștenii vor putea spune că trăiesc într-un oraș modern. Asta înseamnă însă și înțelegere din partea acestora”, a încheiat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?