Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Licitaţie pentru lucrările la alimentarea cu apă din Odobeşti


Compania de Utilități Publice SA Focșani a scos la licitație pachetul de lucrări de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din orașul Odobești. Valoarea totală a celor două loturi de lucrări se ridică la 40,4 milioane lei. Acest pachet este parte integrantă a proiectului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vrancea – VranceAqua”,  cu o valoare totală de 107 milioane euro. Pentru implementarea acestui proiect a fost constituită Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „VranceAqua”, iar CUP Focșani a devenit Operator Regional. Președintele VranceAqua este președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

Anunțul de licitație publicat de CUP Focșani împarte în două loturi pachetul de lucrări de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din orașul Odobești. Lotul întâi cuprinde lucrări de reabilitare rețele de alimentare cu apă de circa 13,2 km, lucrări de extindere rețele de apă de circa 5,98 km inclusiv branșamente cu apometre, lucrări de extindere rețele de canalizare de circa 10,2 km, lucrări de reabilitare rețele de canalizare de circa 5,1 km, construirea unei stații de pompare ape uzate și conducte de refulare de circa 1,4 km. Cuantumul garanției de participare pentru lotul 1 este de 485.650 lei.
Lotul al doilea de lucrări cuprinde lucrări de reabilitare rețele de alimentare cu apă de circa 2,6 km, lucrări de extindere rețele de apă de circa 7,3 km inclusiv branșamente cu apometre, lucrări de reabilitare rețele de canalizare de circa 0,99 km, lucrări de extindere rețele de canalizare de circa 8,6 km, construirea unei stații de pompare ape uzate și conducta de refulare de circa 4,4 km. Cuantumul garanției de participare pentru lotul 2 este de 324.190. Condu-cerea CUP precizează că, cuantumul garanției de bună execuție este de 10% din valoarea contractului fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 19 ianuarie 2011. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 40 luni începând de la data atribuirii contractului.

VranceAqua, proiect inițiat de Marian Oprișan

Reamintim că proiectul VranceAqua a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Comisia Europeană a aprobat decizia de finanțare pentru Proiectul privind Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „VranceAqua” și, la sfârși-tul lunii martie, Marian Oprișan a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vrancea”.
Este cel mai mare proiect de acest gen din România, cu o valoare totală de 107 milioane euro fără TVA, din care 82,8 milioane euro reprezintă contribuția Uniunii Europene.
Județul Vrancea este singurul din România care a reușit să obțină finanțări europene atât pe componenta de management integrat al deșeurilor cât și pe cea de apă/apă uzată, în valoare totală de 6,109 miliarde lei vechi.

Standarde europene pentru serviciile de apă și canal

Proiectul VranceAqua înseamnă asigurarea serviciilor de apă potabilă și de canalizare la standarde europene pentru aproape jumătate din cetățenii județului Vrancea.
Serviciile vor fi asigurate la tarife accesibile deoarece investițiile în echipamente și utilaje vor avea ca rezultat atât reducerea costurilor energetice mari pe care le presupun sistemele de alimentare cu apă cât și a pierderilor înre-gistrate acum în rețelele de distribuție a apei.
Proiectul este destinat orașelor Focșani, Adjud, Panciu, Mărășești, Odobești, dar și comunelor Golești, Cîmpineanca și Homocea și prevede reabilitarea puțurilor de apă, a conductelor de aducțiune dar și realizarea a cinci noi stații de epurare.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?