Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Terapie hidroactivă în clinicile Laurus Medical


În ultimii ani, în clinicile medicale de specialitate de renume, a pătruns un concept terapeutic inovator, modern, cunoscut și sub denumirea de „terapia umedă” a plăgii,  bazat pe utilizarea pansamentelor hidroactive.
Terapia hidroactivă susține și accelerează mecanismele de vindecare normale, fiziologice (proliferarea celulară în mediul umed) prin: profilaxia infecției și/sau reducerea încărcării microbiene, prevenirea apariției necrozelor sau debridarea autolitică a celor existente, managementul exsudatului în vederea îndepărtării secrețiilor în exces și menținerea unui echilibru hidric optim.

Este deja cunoscută activitatea prolifică a clinicilor Laurus Medical în ceea ce privește tratamentul cu succes al bolii varicoase și a complicațiilor ei, prin cea mai recentă, modernă și neinvazivă metodă – Sclerote-rapia ghidată ultrasonografic. Ea a permis de multe ori rezolvarea unor cazuri extreme, în stadii avansate, cu vindecarea spectaculoasă a ulcerului varicos trenant.

Asocierea pansamentelor hidroactive, de producție germană, în tratamentul ulcerului varicos , ca terapie adjuvantă, a făcut ca rata de succes și vindecare a ulcerelor varicoase trenante să crească, iar perioada de tratament să se scurteze foarte mult.

Terapia hidroactivă nu presupune doar folosirea unor pansamente, ci este un concept de tratament care presupune vizite periodice la clinica unde medicul efectuează manevre de aseptizare, debridare, toaletare a plăgii, după care decide folosirea unui anumit tip de pansament hidroactiv, ce completează și desăvârșește manevrele medicale terapeutice efectuate. În funcție de evoluția locală, strategia te-rapeutică se adaptează din mers, apelând la paleta largă de tipuri de pansamente hidroactive.

Mai multe informații găsiți la adresa web www.laurusmedical.ro.

Tratăm cu succes și alte tipuri de plăgi cronice, cu impact major, spre exemplu la pacienții cu plăgi
diabetice, unde s-a reușit prevenirea în multe cazuri a amputației falangelor sau chiar a membrelor.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?