Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Orez chinezesc


Ingrediente:
1 cană orez cu bob lung
1 și 1/4 cană apă
1 lingură ghee(unt clarificat)sau ulei de măsline
3 tulpini țelină
1 ceapă mare
5 castane de apă
1/2 morcovi
1 ardei verde gras
3 linguri sos soya
sare după gust
 
Mod de preparare:
Fierbeți mai întâi orezul. Orezul spălat se pune într-un vas împreună cu o cană și un sfert de apă și se lasă la fiert 25-30 minute, nu mai mult, acoperit și la foc mic. Dacă aveți este bine să puneți o tablă sub oală. În acest fel orezul se va fierbe uniform și nu trebuie să îi duceți prea mult grijă. Nu amestecați deloc cât timp este pe foc. După ce este gata îl lăsați la răcit și îl răsfoiți cu o furculiță. În acest fel veți avea un adevărat orez chinezesc. În timp ce orezul se fierbe tăiați toate legumele și puneți-le deoparte. Când ați terminat de tăiat legumele puneți la prăjit în ghee sau ulei de măsline pe rând ceapa până devine aurie apoi țelina, castanele de apă, morcovul și ardeiul gras. Lăsați-le pe foc până se înmoaie dar nu foarte mult. Adăugați apoi soya sos și orezul fiert. Å¢ineți pe foc încă 10 min la flacără mică amestecând continuu. Dacă mai este nevoie adăugați sare sau încă puțin soya sos. Se poate servi cu orice fel de carne sau pește.
Poftă bună!

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?