Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Cererile pentru ajutor de încălzire s-au înjumătăţit


Primăria Municipiului Focșani a primit până în prezent doar aproximativ 4.300 de cereri pentru ajutorul de încălzire de la populație, aproape jumătate din numărul depus în perioada similară a anului trecut. Oficialii ENET spun că numărul de solicitări depuse de focșăneni a scăzut din cauza noilor condiții de acordare impuse de Guvern. Din cauza noilor criterii, peste patru mii de focșăneni nu mai beneficiază de sprijinul financiar al statului pentru încălzirea locuinței.
Conform datelor transmise de purtătorul de cuvânt al Primăriei, Dan Cazaciuc, 3.238 de cetățeni branșați la ENET au completat formularele pentru subvenție, 750 au solicitat ajutor pentru încălzirea pe gaze și 250 pentru consumul de combustibil solid. Furnizorul de energie termică, ENET, susține că până în prezent au fost depuse la sediu circa 4.000 de cereri. „Condițiile impuse de Guvern li-mitează numărul de persoane care ar putea să beneficieze de ajutor de încălzire”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ENET, Cristina Gavrilă.
Beneficiarii ajutoarelor pentru încălzire trebuie să îndeplinească, cumulativ următoarele condiții: venitul net lunar pe membru de fa-milie să fie în valoare maximă de 615 lei, să nu dețină bunuri imobile, mobile, terenuri și animale prevăzute în lista stabilită de Guvern.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?