Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Mii de fani la premiera mondială a penultimului film din seria „Harry Potter”


Ploaia insistentă și vântul foarte rece nu au reușit să înmoaie entuziasmul miilor de fani prezenți la Londra, joi seară, pentru a asista la premiera mondială a primei părți „Harry Potter și Talismanele Morții”, capitolul final din seria „Harry Potter”. „După zece ani, reușim încă să însuflețim fanii”, a declarat Daniel Radcliffe, interpretul vrăjitorului Harry Potter, provocând isterie în rândul miilor de fani prezenți în Leicester Square, o piață din centrul Londrei, locul tradițional unde au loc premierele cinematografice din capitala Marii Britanii. Înainte de lansarea oficială pe marile ecrane, programată pentru 19 noiembrie, starurile acestei francize au pășit pe covorul roșu cu ocazia acestei premiere mondiale a filmului „Harry Potter și Talismanele Morții: Partea I”, oprindu-se din când în când pentru a semna autografe și pentru a acorda interviuri. „Grație vouă, copilăria noastră a fost magică”, se putea citi pe una dintre pancartele afișate în public. „Am citit toate cărțile, de multe ori, și am văzut toate filmele”, a declarat Sheba Saghir, în vârstă de 23 de ani, prezentă în Leicester Square încă de la primele ore ale dimineții de joi, tremurând de frig pe sub pelerina de ploaie pe care o purta.

***

Filmul „Harry Potter și Talismanele Morții: Partea I” este penultimul capitol al uneia dintre cele mai populare francize din istoria cinematografiei: cele șapte romane pe baza cărora au fost produse filmele din această serie s-au vândut în peste 400 de milioane de exemplare, iar primele șase filme din serie au obținut încasări de peste 4 miliarde de dolari pe plan mondial. Scriitoarea britanică J. K. Rowling a fost refuzată de numeroși editori înainte de a-și publica primul roman din serie – „Harry Potter și Piatra Filozofală”, în 1997. Cel de-al șaptelea roman din serie a fost împărțit în două lungmetraje: primul a avut premiera mondială joi seară, iar cel de-al doilea va fi lansat în iulie 2011. Filmările pentru „Harry Potter și Talismanele Morții: Partea II” s-au încheiat deja, iar pentru trioul Harry-Hermione-Ron se încheie un capitol care a durat peste zece ani. „Acești zece ani au fost extraordinari. Îmi va fi dor de toate aceste lucruri”, a declarat între două autografe actorul Rupert Grint, în vârstă de 22 de ani, interpretul lui Ron. Emma Watson, care a renunțat la coafura anostă a tinerei Hermione Granger, afișând un look modern – actrița s-a tuns foarte scurt și are meșe blonde -, a declarat că „o nouă fază” va începe în viața ei. „Am crescut pe platourile de filmare. Mi se pare ciudat ca toate aceste lucruri să se sfârșească”, a declarat actrița britanică, care a împlinit deja vârsta de 20 de ani. Întrebată de reporteri dacă o va mai interpreta vreodată pe Hermione, Emma Watson a răspuns: „Nu știu, am impresia că tocmai mi-am luat la revedere de la Hermione, am trimis-o să se odihnească”.

***

Autoarea J. K. Rowling nu a respins însă această posibilitate: „Eu nu spun niciodată «niciodată», spun asta de peste 12 ani… poate că peste 10 ani vor dori să scriu un alt volum din seria «Harry Potter»”. O a doua proiecție a filmului va avea loc la New York, luni, 15 noiembrie. Spre deosebire de celelalte filme din serie, „Harry Potter și Talismanele Morții: Partea I” nu începe cu revenirea trioului Harry-Hermione-Ron la școala de magie Hogwarts. Cei trei tineri pleacă în căutarea „horcruxurilor”, acele talismane în care Lordul Cap-de-Mort (Lord Voldemort) își păstrează părți din sufletul său, cu scopul de a rămâne nemuritor. Căutarea, lungă și dificilă, îi pune la grea încercare pe cei trei tineri ucenici vrăjitori, amenințându-le prietenia, conferind poveștii accente introspective, nemaiîntâlnite în precedentele filme din serie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?